Na twintig jaar is de keuken van Robert en Sandra de Kok aan zijn eind gekomen. Apparatuur werkt niet meer naar behoren en de keukenkasten zien er niet meer mooi uit. Tijd voor een nieuwe. Internet biedt veel keukeninspiratie. Zo gaan Robert en Sandra met bepaalde keukenwensen naar Ardi Keukens. Daar aangekomen, biedt de grote, nog niet zo lang geleden verbouwde showroom, nog meer ideeën. Keukens in allerlei stijlen, kleuren en opstellingen zijn bij Ardi te vinden. Maar Robert en Sandra kijken gericht naar een moderne keuken. Ze willen hun woonkamer en keuken updaten in strakke, moderne stijl. “Nergens willen we tegels meer. Overal komt stucwerk,” vertelt Robert.

Het aanrechtblad moet matchen met de lichtgrijze gietvloer. Ze vinden een identieke grijstint, iets donkerder, maar wel uit hetzelfde palet. Dat is mooi.

“Het heeft even moeite gekost om een bijpassend blad te kiezen uit de enorme collectie aanrechtbladen.

Bekijk groter
Houten hoekkeuken, veel lades

Maar nu hebben we iets gevonden waar we echt blij mee zijn. Wij vinden het heel mooi.” “De dikte van het werkblad hadden we al in ons hoofd. Het heeft iets robuusts, wat best mag in een moderne keuken.

Juist die combinatie vinden we leuk. En de houten fronten geven het geheel een warme uitstraling,” vertelt Robert. Ardi adviseert hen een composieten aanrechtblad te nemen. Dit verenigt al hun wensen: de juiste tint, de juiste dikte, praktisch gemak en betaalbaarheid.

“En het werkt ook prima”

Dit is zo een heel mooie oplossing die past bij onze stijl. En het werkt ook prima.” Ondanks alle geluiden dat gas op termijn gaat verdwijnen, kiezen Robert en Sandra nog gewoon voor een gaskookplaat. “We zijn niet anders gewend en het kookt lekker.

De wokbrander is ook echt een genot. Zo vaak als we daar een wokpan op zetten! En de plaat is breed zat om de andere pannen niet in de weg te zitten. Onze dochter houdt ook van wokmaaltijden. Erg fijn.”

Minimalistisch

Ovenkasten vullen een strakke ruimte teveel in, vinden Robert en Sandra. “Als je echt een moderne designkeuken wilt, dan moet je de bovenkasten weglaten. Hoewel, het was meer mijn vrouw die per se alleen onderkasten wilde, en dan gebeurt het, hè. Nee, dat is een grapje, ik vind het ook mooi zonder bovenkasten,” glimlacht Robert.

Lastig is alleen wanneer een keuken geen bovenkasten heeft: wat doe je met verlichting? Hiervoor komt een koof boven het aanrecht, die ook van wit stucwerk wordt voorzien.

In deze onopvallende koof worden dimbare spots geplaatst, die ’s avonds hun sfeervolle licht over het aanrecht verspreiden. Dit is echt een aanwinst in de nieuwe keuken.

Magazine-2021-mockup-man-lezen-keuken.jpg

Gratis magazine

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens en badkamers.

Ook de lades ervaren ze als een comfortabele verrijking van de keuken. “In onze vorige keuken zaten niet zoveel lades. Wat is dat een vooruitgang zeg.

Je ziet veel beter wat je in de kast hebt zitten. En je haalt je benodigdheden er veel makkelijker uit.” Met de komst van de nieuwe keuken heeft de benedenverdieping een zichtbare facelift ondergaan.

“Onze woning is ervan opgeknapt, absoluut. We zijn erg blij met de uitstraling van de keuken, en het praktisch gemak dat een nieuwe keuken met nieuwe apparatuur met zich mee brengt.

We hebben nu bijvoorbeeld een beter merk afwasmachine dan we gewend waren, en je merkt dat zeker aan de wasresultaten.

De plinten, die niet in de juiste kleur geleverd werden, zijn snel en kosteloos vervangen. Dat vinden we uitstekende service.”

 

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.