Bij een specialist in maatwerkkeukens zien Eric en Caroline Spitters een nieuwe keukentrend: keukens van olijfhout. De spectaculaire tekening van deze houtsoort vinden ze prachtig. Ook willen ze graag iets nieuws wat nog niet iedereen heeft. In de inspirerende showroom van Ardi Keukens in Sint-Annaland zoeken ze naar olijfhouten keukens, maar ze vinden deze niet. Toch slagen ze hier uiteindelijk voor een schitterende keuken met kookeiland. Waarom kiezen ze toch voor Ardi?

DB KeukenGroep verkoopt uitsluitend keukens met een 9+. De verkoper legt uit dat olijfhout daarom geen onderdeel van de collectie is.

Door de vettigheid van olijfhout laat na verloop van tijd het fineer los en moeten fronten vervangen worden.

Bekijk groter
 Grote eilandkeuken Roosendaal

Wel is binnen de Excellentic-collectie een front opgenomen met een decor van olijfhout. Het spreekt Eric en Caroline aan, ook de rustige manier van adviseren van de verkoper. Zo belanden ze met de door hen meegebrachte schets aan tafel.

Idee uit showroom

Eric en Caroline willen een keuken met kastenwand en eiland. De verkoper tekent een combioven en een stoomoven naast elkaar.

Voor een derde rij kasten blijkt de wand te smal en hebben Eric en Caroline ook geen keukenapparaat in gedachten. Een inbouw koffiemachine willen ze niet.

“De verkoper liet ons het leuke idee van een koffiecorner zien”

“We hebben zelf tot in detail de keuken uitgedacht. Toch hebben we in de showroom van Ardi nog een heel leuk ontwerpidee opgedaan. De verkoper liet ons het leuke idee van een koffiecorner zien.”

“Dat paste precies bij ons! Het loste het symmetrieprobleem op en we konden gewoon ons espressoapparaat blijven gebruiken,” vertelt Eric.

Geïntegreerde afzuiging

Op het wensenlijstje staat ook een NEFF inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, geïntegreerde stopcontacten in het werkblad om telefoons op te laden en verlichting die je op kleur kunt instellen en op afstand kunt bedienen.

Het kookeiland moet er robuust uitzien met zwevend werkblad. Ook willen Eric en Caroline geen bovenkasten.

De Amerikaanse koelkast zal naar de bijkeuken verhuizen. De afwerking van de keuken is net iets te verfijnd – tot aan stenen plinten toe – voor zo’n massieve, stoere koeler.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

Volop interactie Een keukeneiland hadden ze hiervoor ook, dat is wat hen betreft de enige plezierige manier van koken. “Het enige wat we anders hebben gedaan met het eiland is dat we de kookplaat zo dicht mogelijk bij de woonkamer hebben geplaatst.”

“In mijn vorige keuken stond ik toch nog te ver van familie en gasten vandaan. In mijn nieuwe Ardi-keuken niet meer.”

Ik geef Ardi een 9,8

De montage van deze schitterende luxe keuken vereist een speciale aanpak. Bij het huis van de familie Spitters kom je boven binnen en ligt de keuken beneden. Daardoor moesten de monteurs met de keuken over een rotspartij naar beneden.

Dus ook met het 260 kilo zware composieten aanrechtblad dat niet door het trapgat past. "We zorgen dat het voor elkaar komt", zeggen ze bij Ardi. En in plaats van met twee, komen ze tijdens de montage met zes monteurs.

“Keurige mensen, heel beleefd, vriendelijk, en ze kregen het voor elkaar. Knap werk! Overigens, over de complete afhandeling niks dan lof. Ik geef het zonder meer een 9,8” vertelt Eric.

Nu zijn ze ontzettend blij met hun schitterende greeploze keuken. Extra fraai is dat de kopse kanten van het eiland ook in olijflook zijn afgewerkt.

De greeplijsten lopen rondom door, zodat het lijkt alsof overal lades zitten. De werkzijde van het eiland wordt uitgevoerd in wit en contrasteert sprekend met het olijfhout.

“Keurige mensen, heel beleefd, vriendelijk, en ze kregen het voor elkaar. Knap werk!”

Meer uit de stoomoven

Steeds meer koken de Spitters uit de stoomoven. “De regenereerfunctie gaat perfect. Wanneer we iets opwarmen wordt het niet klef, droog of taai. Pas serveerde ik spinazie met ei en kruiden. Zo smaakvol.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.