De zachte uitstraling van deze keuken is opvallend. Een nuance van deze lichtgrijze tint spotte Corrie toevallig ergens in een keukenzaak. Maar omdat Keur Keukens ook op het te bezoeken lijstje staat, gaan zij en Albert naar Haarlem. “Toch eens kijken of de lovende reviews waar zijn. Maar jullie sprongen er echt uit,” vertelt het echtpaar van der Plas uit Katwijk.

De keuken die ze kopen komt dan ook bij Keur Keukens vandaan.

“De diversiteit aan keukens en de manier waarop ze gepresenteerd worden is opvallend in deze keukenshowroom. Niet het geijkte. En, oh ja, de ontvangst was warm en representatief,” vertelt Corrie.

Bekijk groter
Grijze rechte keuken Katwijk, hoogglans

Scherpe prijzen zonder onderhandelen

Een paar zaterdagen waren er mee gemoeid: naar de ene winkel, naar de andere, wie kent het niet? Toch had Corrie bij geen enkele keukenspecialist zoiets van: je van het, vertelt ze ons.

“Bij Keur Keukens voelde het onmiddellijk goed en ze laten je ook vrij om rond te kijken. De scherpe prijzen zonder onderhandelen en hun uitstekende service - ook in het traject na handtekening - stonden ons aan.”

Meedenken over kleur

Lichtgrijs is de basiskleur van de nieuwe keuken. Samen met de adviseur zoeken ze naar de perfecte tint. Die vinden ze, evenals een prachtig lichtgrijs blad.

Eerst stond een houten aanrechtblad in de planning. Later veranderen ze dit toch in composiet met een kleine spikkel.

Het meedenken van Keur Keukens over de kleur van het keukenblad in combinatie met de vloertegels resulteert in een prachtig resultaat. De strakke look van de hoogglans keuken wordt nu levendig onderbroken door het gemêleerde aanrecht.

Betere opstelling

De opstelling van de nieuwe keuken verandert ten opzichte van de oude hoekkeuken.

De nieuwe keuken wordt recht. Hierdoor beschikt Corrie over meer werkblad en kan ze ook een grotere kookplaat kwijt omdat ze nu niet meer in het schuine stukje hoeft te koken.

Ze kiest een inductiekookplaat uit met drie pitten en een grote flexibele zone. Het is wel even slikken want gas vindt ze zó fijn, waarom zou ze dat opgeven?

“Maar nu ik eenmaal inductie gewend ben, man, ik zou niet anders willen, zucht ze terwijl ze een schoonmaakmiddel laat zien.

“Hiermee reinig ik af en toe de kookplaat voor een extra glanzend effect. En normaal gebruik ik gewoon een vochtige doek. Prachtig blijft alles en je bent zo klaar.”

De handgrepen in deze keuken zijn van staal en stoer passend bij de keuken. Leuk is ook het fotobehang met een print van een steenstrip. Een passend detail in de industriële sfeer van deze keuken.

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

“Wat erg mooi in deze keuken is, is dat de afzuigkap in het plafond is weggewerkt. Er is geen koof meer nodig. Dat staat afgewerkt.”

“Over de gootsteen heb ik niet zo heel lang nagedacht. Ik ben ook een praktisch mens. Ik wilde gewoon een vierkante spoelbak van rvs, dat gaat nooit kapot.

Wel heb ik mezelf een Quooker gegund. Ook al had ik altijd een waterkoker, dit is toch nog fijner werken. De keuken is zeer gebruiksvriendelijk en een "plaatje om te zien". Wij tonen de keuken met trots aan anderen.”

Bekijk groter
Grijze rechte keuken Katwijk, industrieel

Perfecte montage en service

Voor Keur Keukens is het geen probleem om de pas aangekochte koelkast en vaatwasser van Miele door te plaatsen.

“Heel fijn vond ik het dat ik die niet nieuw hoefde te kopen.

Wat ik ook erg plezierig aan Keur Keukens vind is, dat ze een eigen montageteam hebben. Ik verwachtte een perfect resultaat gezien alle lovende verhalen. En die zijn niet overdreven. De montage was inderdaad erg goed.

Wat ze beloven, dat doen ze ook.”

“Twee kleine mankementjes werden direct bij de serviceafdeling gemeld, plekjes die we zelf niet eens hadden gezien.

Binnen korte tijd werd een kastdeur vervangen en werd nog een plaat aan de zijkant van een kastje geplaatst. Heel netjes.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.