• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Ze had het zogezegd wel gehad met al die lichte keukens, vertelt Conny Onderdijk uit Goes. In haar vorige woning stond een Pelma-keuken. Deze was vanillekleurig. Hij beviel altijd prima, maar nu, na de verhuizing, wil ze iets anders.

Conny en Frank Onderdijk bezoeken een aantal keukenzaken om zich te oriënteren. Ook Pelma Keukens krijgt een beurt. De keuken moet strak en greeploos worden, maar het front mag wel een houtnerf hebben.

Greeploze rechte keuken met bovenkastjes

De verkoper helpt met het uitzoeken van mooie, houtkleurige keukenkasten. Dat is Conny’s manier om warmte in een moderne keuken te brengen.

“We werden hier netjes en plezierig geholpen. En we zagen ook snel wat moois. Toen hebben we gelijk maar beslist,” vertelt Conny.

Twee kleuren in de keuken

Aansprekend is het kleureffect van de twee verschillende natuurtinten in deze greeploze rechte keuken: houtkleur en taupe. Twee bovenkasten zijn uitgevoerd in deze moderne bruintint. Ze harmoniëren stijlvol met de achterwand die in dezelfde kleur gesausd is.

Greeploze rechte keuken, sierplank
We werden hier netjes en plezierig geholpen. En we zagen ook snel wat moois. Toen hebben we gelijk maar beslist.

In de klepkasten bewaart Conny glazen, maar ook pakken rijst, macaroni, spaghetti en andere soorten pasta’s. Het staat precies op grijphoogte en mooi vooraan.

Haar afzuigkap vindt Conny schitterend. Eigenlijk had ze deze ook graag in haar vorige keuken gehad, maar daar paste hij niet.

Destijds paste in de oude keuken alleen een uitschuifbare afzuigkap vanwege een verlaging in de keuken. Dat probleem heeft deze houten rechte keuken niet, dus kiest ze lekker de kap die ze het mooist vindt.

Greeploze rechte keuken, wandafzuiger

Altijd inductie

De inductiekookplaat past mooi in de bruine keuken. Qua functionaliteit zou Conny ook echt niet anders meer willen. “Als je dit eenmaal gewend bent, dan wil je nooit meer een gaskookplaat.”

“Inductiekoken gaat snel. En het reageert direct. Wanneer je een pit zachter zet, dan gaat de kookplaat onmiddellijk in een lagere stand. En het schoonmaken van deze kookplaat is zo gebeurd.”

Overigens is de complete keuken zo gepoetst. De kastdeuren zijn uitgevoerd zonder handgrepen of knoppen. Zo gaat er geen vet rondom de handgrepen zitten en ben je dus veel sneller klaar met een schoonmaakbeurt.

Greeploze rechte keuken, wandafzuiger

Parallelle keuken

Deze greeploze rechte keuken bestaat uit twee delen. Ze staan parallel tegenover elkaar. Er is genoeg ruimte om heen en weer te kunnen lopen. Maar het is ook weer niet zo breed dat het onhandig wordt.

De keuken is mooi compact, met aan de ene kant koken, spoelen en opbergen, en aan de andere kant de functie van koelen, opwarmen en nog meer opbergen.

Het voordeel van een gesloten keuken is, dat je alle vrijheid hebt om de stijl te kiezen die je mooi vindt. In de woonkamer kiest Conny voor romantiek met sfeervolle kroonluchters en gezellige accessoires. De keuken zelf is echter modern, en dat kan hier uitstekend, omdat het twee gescheiden ruimtes zijn.

Sfeervolle verlichting

Ondanks dat de keuken modern is, is het geen kille keuken. De warme sfeer wordt ook veroorzaakt door goedgekozen verlichting.

In de plank boven het aanrecht zitten drie spotjes die je in verschillende standen kunt zetten. Conny kiest graag voor geel, dat vindt ze warm. “Praktisch is het ook.”

“Als ik ’s avonds drinken inschenk, of ik maak wat eten, dan doe ik het grote licht niet aan. Deze spotjes zijn gezellig, handig en sfeervol.”

Greeploze rechte keuken, sierplank
De spotjes zijn praktisch, sfeervol en gezellig

Van deze keuken heeft ze erg veel plezier. Donderdag komt er nog een monteur om iets te verhelpen aan de kokendwaterkraan, vertelt ze. Het beveiligingsdopje lijkt de kraan ingeschoten te zijn.

“Dat is overigens geen Pelma-probleem maar iets dat door de fabrikant van de kraan verholpen moet worden. Desalniettemin lost Pelma het altijd goed op hoor.”

“Ik heb eigenlijk zelden problemen met Pelma Keukens. En als er dan eens iets is, dan komt het goed en snel voor elkaar ook.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Greeploze rechte keuken, klant

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
CONNY EN FRANK ONDERDIJK UIT GOES

Terug naar overzicht