Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

“Wij hebben doelgericht gezocht op reviews over service van keukenzaken. Die van Adee Keukens uit Rijssen sprongen er uit. Toen besloten we om hier onze keuken te kopen,” vertellen Kevin en Petra Brekelmans uit Deventer.

Hun vertrouwen is niet beschaamd. Kevin: “Ondanks dat de keuken niet in één keer helemaal goed was, zijn de dingen die er waren zó ontzettend – met de nadruk op zo – opgelost dat ik zonder meer zeg: hun service is fantastisch goed. Petje af.”

“Ze hebben enorm achter het probleem dat we hadden met het composiet werkblad aan gezeten, terwijl Adee Keukens daar niets aan kon doen. Dat was heel netjes.”

Meer werkruimte

En nu is het genieten. Meer werkruimte en meer kookruimte waren een voorwaarde voor het stel, want met name Kevin kookt graag uitgebreid en lekker.

“Liefde voor goed eten heb ik van huis uit mee gekregen. Dat heb ik dus ook nooit losgelaten,” lacht hij. Indiase curries, Thaise gerechten, tapas, laat Kevin het verzorgen en je hebt echt een geweldig resultaat.

Nog een hoek

De oude hoekkeuken had te weinig werkruimte, vinden Kevin en Petra. Tijdens hun oriëntatie op keukens bedenken ze dat ze het liefst een hoekkeuken willen met nog een extra hoek en een stuk werkblad dat doorloopt.

Echter, voor het doorlopende aanrecht zit een deur en een raam. Dat kan dus eigenlijk niet. Ze besluiten om de deur eruit te halen. In plaats hiervan komt alleen een raam dat boven het werkblad uitkomt.

“Nu hebben we een lang stuk aanrechtblad waar we aan werken. Dat wilden we ook echt leeg houden. Dus geen kookplaat, geen spoelbak, helemaal niks. We hebben die ruimte nodig om alle kruiden en ingrediënten uit te kunnen stallen.

Onder het raam heb je een perfecte positie, want je maakt optimaal gebruik van het daglicht.”

Optimaal benut

Optimaal in deze keuken is de keukenindeling. De lades geven veel effectieve ruimte.

De spoelbak met smalle bak ernaast zit ook op de juiste plek. Omdat de anderhalve gootsteen diep de kasten insteekt, is het advies om dat te beperken tot 1 kast. Met een spoelbak boven één kast blijft het ruimteverlies beperkt.

Carrousselkasten in de hoeken willen Kevin en Petra niet meer.

“We vonden dat in onze oude keuken de deurtjes nooit netjes zaten. In één hoek is nu een Le Mans kast gekomen.

Deze hoekkast heeft gewone kastdeuren en de twee plateaus draaien er als in een ‘S-vorm’ zo uit. Je kunt enorm veel kwijt en we kunnen overal perfect bij omdat je de planken naar buiten kunt trekken.”

Strak en warm

Deze greeploze keuken is strak, netjes en het hout verwarmt het.

“Wij zijn mensen van sfeer in huis. Een compleet witte hoogglans keuken met zwart vonden we te steriel. Nu met de drie houten consoles is er een natuurlijke levendigheid."

De bovenkasten met zwart glas geven een persoonlijke touch. Daar zijn we erg blij mee.

Flitsend is de kookplaat van 1.40 meter breed. Twee pitten wisselen af met kookplaatafzuiging, twee pitten, werkbladafzuiging en dan weer twee pitten. Wat een geweldige manier om breeduit te koken zonder hinderlijke kookgeuren!

Kevin: “Mijn vrouw zei nu zelfs dat ze de kookgeuren van Indiase maaltijden in huis zo miste. Dus tja, het kan verkeren.

Als zij het echt wil ruiken moet ze achter in de tuin gaan staan,” lacht Kevin over zijn krachtige downdraftsysteem.

“Om eerlijk te zijn was ik nooit zo kapot van werkbladafzuiging. Ik dacht dat het niet goed zou werken maar het tegendeel blijkt waar.

Dit is zo krachtig dat we onze keukendeur met kracht moeten dichtduwen als hij aanstaat, zoveel zuigcapaciteit heeft dit apparaat,” vertelt hij trots.

Greeploze keukenapparatuur

Alle keukenapparatuur is van Miele. Nadat Kevin 18 jaar met zijn Miele stofzuiger had gedaan, wist hij: in mijn keuken wil ik alleen maar Miele. Kevin: “En het is greeploos uitgevoerd. Het past ook helemaal bij onze smaak.”

Klantervaring Brekelmans (1)
Dit artikel is geschreven door
Kevin en Petra uit Deventer
Terug naar overzicht