• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Dat heel Nederland vast staat vanwege hoosbuien gaat vandaag aan Stefanie Wijnands voorbij.

Zittend aan de eettafel, dicht bij de haard en onder het genot van een kop koffie vertelt ze haar verhaal over hoe de nieuwe keuken van Pelma Keukens tot stand kwam.

Het was, legt ze uit, het kookeiland in de showroom dat direct tot de verbeelding sprak. De aannemer had hen naar dit adres verwezen. “Pelma staat goed bekend in Zeeland vanwege de prijs-kwaliteitverhouding, het gevarieerde aanbod en de goede service.”

“Pelma Keukens heeft een heel mooie showroom met veel keuze en mooie opstellingen.”

“Dat de keuken door de samenwerking tussen onze aannemer en Pelma voor oplevering geplaatst zou kunnen worden was voor ons een pluspunt, maar dit gaf niet de doorslag.”

“We hebben heel veel keukenshowrooms bezocht maar bij Pelma vonden we de keuken die we wilden,” vertelt Stefanie.

Witte eilandkeuken met zwarte kastenwand

Afmeting keukenblok persoonlijk afgestemd

Het kookeiland moet het middelpunt van de keuken worden. Zoals het eiland in de showroom staat komt hij qua afmeting al grotendeels in de richting, alleen wat Stefanie betreft mag hij nog wel wat langer.

Dat geeft meer ruimte voor een grote inductiekookplaat en een grote gootsteen die Henri en Stefanie graag willen.

Hoogglans wit voor het eiland vinden ze prachtig. Naar eigen idee combineren ze het met een zwarte kastenwand in plaats van de witte hoogglans kasten uit de showroom.

Ook kiezen ze voor een bijzonder composiet werkblad in marmerlook – ooit een keer bij kennissen gezien en sindsdien nooit meer vergeten.

We hebben heel veel keukenshowrooms bezocht, maar bij Pelma vonden we de keuken die we wilden
Eilandkeuken met kastenwand, aanrechtblad marmer
Eilandkeuken met kastenwand, spoelbak met kraan

Afwijkende keuken

De complete keuken oogt modern en een tikkie Italiaans door de greeploze kasten en lades, het wit hoogglans dat wordt gecombineerd met een zwarte kastenwand en een composiet gemarmerd aanrechtblad.

Een echte keuken voor de familie met het kookeiland zo opgesteld dat er voor iedereen plek is. 

“Wij genieten elke dag van onze keuken en krijgen veel enthousiaste reacties. Hij is niet standaard en dat valt iedereen op.

De combinatie van wit gelakt hout van het kookeiland, de zwarte kastenwand en wit marmer blijkt een schot in de roos,” vertelt Stefanie.

Vrijblijvend gesprek

Inspiratie hadden ze opgedaan bij Pelma zelf, via Pinterest en bij andere keukenspecialisten. Dat ze hun keuken uiteindelijk bij Pelma kopen komt ook door het leuke contact met de adviseur in de showroom.

“Rustig, zonder de standaard keukenverkooppraatjes . Dat beviel ons goed. De verkoper luisterde naar onze wensen en vertaalde deze naar een mooie 3D-tekening zodat we een goede indruk kregen van hoe het uiteindelijk zou worden.”

Ook het beleid van Pelma dat er over de prijs niet onderhandeld hoeft te worden vinden ze plezierig: “Dat gaf ons rust en vertrouwen.”

Doordat ze een langer eiland kiezen, moeten ze aan de indeling zoals ze deze zien in de showroom ook het een en ander veranderen.

Lades worden verschoven, een stopcontact verhuist van het werkblad naar de zijkant van het keukeneiland, en zo wordt het precies het keukeneiland dat Henri en Stefanie wensen.

Strakke koffiehoek

Het roomkleurige Italiaanse SMEG koffieapparaat komt prachtig uit in de speciale nis in de zwarte kastenwand. “We wilden liever geen los apparaat op ons werkblad.”

“De zo gecreëerde koffiehoek is daar een strakke oplossing voor en draagt bij aan de Italiaanse uitstraling.”

 

Eilandkeuken met kastenwand, inductiekookplaat
We wilden liever geen los apparaat op ons werkblad

Nieuw voor de familie is de stoomoven. Hier bakken ze taarten, pizza’s en brood in. “Het bevalt goed, de bediening is makkelijk. Brood blijft zacht van binnen maar krijgt door de stoom een knapperige korst. Ook blijft het langer lekker.”

Nu de keuken in gebruik is, is het genieten. “Schoonmaken is in deze keuken zo gebeurd. De greeploze fronten neem je snel en makkelijk af. Inmiddels zitten ook de juiste kastdeuren op hun plek.”

“Er was een front beschadigd geraakt, maar Pelma heeft dit zonder omhaal vervangen. Ook de oorspronkelijk geplande afzuigkap die bij nader inzien niet paste, is zonder problemen vervangen. Deze keuken is klaar voor jarenlang plezier!”

 

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Eilandkeuken met kastenwand, aanrechtblad wit marmer, greeploos
Eilandkeuken met kastenwand, lade onder kookplaat
Witte eilandkeuken met zwarte kastenwand

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
HENRI EN STEFANIE WIJNANDS

Terug naar overzicht