Maak een afspraak
Menu

Zin om je feestdagen extra lekker te maken? NEFF-chef Andy deelt zijn geheime familierecept: de lemon drizzle cake van zijn oma! Een frisse, luchtige cake met écht fruit, die je in een handomdraai op tafel zet. Een aanrader voor de feestdagen!

Dit heb je nodig

Cakebeslag: 

  • 180 gram roomboter
  • 260 gram witte basterd suiker
  • 3 citroenen
  • 3 eieren
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 ml melk

Citroensiroop: 

  • 2 citroenen
  • 150 gram basterd suiker

Roomkaas glazuur: 

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 75 gram boter

Garnering: 

  • 200 gram frambozen 

Hoe maak je het?

Begin met het maken van het cakebeslag. Klop de boter en suiker luchtig in de keukenmachine tot het mengsel zacht en romig is. Rasp vervolgens de schil van drie citroenen en voeg dit toe aan het beslag. 

Voeg één voor één alle drie de eieren toe terwijl de machine draait. Mix goed door tot het beslag de dikte van mayonaise heeft.

Zeef daarna de bloem en het bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Schenk als laatste de melk erbij en meng tot je een egaal beslag hebt. 

Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier en giet het beslag erop. Heb je geen bakplaat? Dan kun je ook een cakevorm gebruiken.

Verdeel het beslag gelijkmatig op de plaat en bakvorm, zodat de cake straks mooi egaal bakt.

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte) en bak de cake in de bakplaat ongeveer 40 minuten met gemiddelde stoom. Als je het beslag in een cakevorm doet, bak je de cake 50 minuten in de oven met gemiddelde stoom. 

Terwijl de cake in de oven staat, kun je alvast de suikersiroop maken. Pers twee citroenen uit, meng het sap en roer totdat de suiker is opgelost. 

Haal de cake uit de oven als hij goudbruin is en laat hem afkoelen. Bestrijk de cake met de citroenglazuur. De siroop trekt in de cake en geeft een frisse smaak. 

Nu is het tijd voor het glazuur. Mix roomkaas, poedersuiker en boter in de keukenmachine tot een gladde, romige massa. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake en strijk het mooi glad. 

Top de cake af met verse frambozen voor een frisse finishing touch. 

En voilà! Een heerlijke, zoet frisse lemon drizzle cake. Perfect voor de feestdagen. Lekker makkelijk, en feestelijk!

Bekijk de video!

NEFF Kook Video 1 Lemon Drizzle Cake.Mp4.00 02 07 37.Still002