Bij DB Keukens zijn we niet alleen gepassioneerd over mooie keukens, maar ook over lekker eten. In de zomer nemen we graag niet te lang de tijd om wat lekkers klaar te maken. Want wat is er gezelliger dan lekker met z’n allen genieten van goed eten in de avondzon!
Dit recept wordt u aangeboden door onze huisleverancier ATAG.
Lavacake met zoetzoute pinda's
Voor dit zomerse nagerecht mag je Benhard altijd wakker maken: luchtige chocoladecakejes met een zachte kern, afgetopt met een knapperige bite van zoetzoute pinda’s. Dankzij de combi-stoomoven zijn ze in een paar minuten perfect gaar, met een smeuïge binnenkant waar je direct blij van wordt.
Ideaal als afsluiter van een barbecue of een zonnig etentje in de tuin.

Ingrediënten :
-
300 gr pure chocolade
-
300 gr boter
-
120 gr kristalsuiker
-
6 eieren
-
105 gr bloem
-
Poedersuiker
-
Zonnebloemolie of pancoating
-
Aluminium muffin bakvorm
-
Zoetezoute pinda’s
Bereiding:
-
Stel de combi-stoomoven in op 190 °C
met combi-stoom en stoomniveau 1. -
Smelt de chocolade, boter en suiker in een pan.
-
Haal de pan van de inductieplaat en laat het mengsel afkoelen.
-
Roer één voor één de eieren door het beslag.
-
Voeg de bloem toe en spatel het beslag goed door met een pannenlikker.
- Vet de muffin bakvorm in met olie of pancoating. Bestrooi deze met poedersuiker zodat de binnenkant van de bakjes goed bedekt zijn.
- Vul de bakjes voor de helft met het beslag.
- Bak de cakejes 6 a 8 minuten op 190 °C met combi-stoom en stoomniveau 1.
- Haal de cakejes direct uit het kommetje wanneer deze uit de combi-stoomoven komen.
- Garneer met de zoetzoute pinda’s