Helemaal tot rust komen in je eigen keuken. Daar draait het om in de DB Keuken van het jaar 2025. Samen met interieurstyliste Lotte Nijkamp ontwierpen we een keuken, geïnspireerd door het thema Nordic Stillness. Of zoals Lotte zegt: “Het gevoel van een ijskoude winterdag.”
Nordic Stillness
Nordic Stillness draait om rust en verstilling. Centraal staat een koele grijsblauwe kleur, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en metaal. Lotte legt uit: “De kleur van de grijsblauwe keukendeuren is geïnspireerd op de winterse Scandinavische luchten. De tijd waarin het koud is. De natuur stilvalt onder een laagje ijs of sneeuw en wij ons terugtrekken in ons warme huis. Hout zorgt voor die fijne, warme uitstraling.”

Spelen met subtiele contrasten
De keuken van het jaar 2025 combineert zachte, rustige kleuren met verrassende materialen. Zo combineren we blauw met koel rvs in de kraan, spoelbak en verlichting. Lotte: “De vergrijsde blauwe tint steelt de show in deze trend, maar we voegen diepe rode accentkleuren toe voor meer warmte. Zoals de kleur Burgundy Red, een diepe, luxe tint die warmte en elegantie uitstraalt. De balans tussen koel en warm maakt de keuken tijdloos en stijlvol."

Voor iedere woonstijl
De Nordic Stillness-trend is veelzijdig en past daarom al snel in jouw interieur. Dat komt door de combinaties van de verschillende elementen. Lotte: “Kies jij voor een strakke minimalistische variant, speel dan met rvs- of aluminiumdetails. Houd jij meer van een klassiek interieur? Ga voor een warme beige basis en voeg sierlijsten toe aan de wand. Of ben jij dol op kleur en durf jij wel te combineren? Ga dan op zoek naar mooie keukenaccessoires in Burgundy Red.”
Specificaties Keuken van het jaar 2025
- Materiaal werkblad: composiet
- Kleur werkblad: Beach Iceberg gepolijst
- Front: SDBO
- Kleur front: 485 lak, sky premium mat
- Apparatuur van Pelgrim: inductiekookplaat met afzuiging, oven met telescoopgeleiding, koelkast met vriesvak en vaatwasser met besteklade.
Lees hier meer over de Nordic Stillness keuken.
