• 9,6 uit 2182 klantreviews
 • 10 jaar garantie op onze montage
 • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Glazen aanrechtblad

Glazen aanrechtbladen zijn de eyecatchers bij uitstek van de moderne keuken! Een glazen aanrechtblad heeft een superstrakke uitstraling. Vanwege haar geringe dikte heeft een glazen aanrechtblad een hoog architectonisch gehalte.

Design liefhebbers met een voorkeur voor gedurfde design elementen kiezen altijd voor een glazen aanrechtblad. Glazen aanrechtbladen zijn watervast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld betonnen aanrechtbladen. Ook vergen ze weinig onderhoud. En, uw keuken wordt beslist heel uniek met een glazen aanrechtblad!

Glazen aanrechtblad
Ergonomie testcentre - bepaald zelf de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad

Wat is de ideale hoogte van het glazen aanrechtblad?

Bij het kopen van uw nieuwe keuken of glazen aanrechtblad is het belangrijk dat het aanrechtblad op de juiste hoogte geplaatst wordt. Een te laag of te hoog aanrechtblad kan u in de loop van jaren nek- en rugklachten bezorgen. Ook is een dieper werkblad vaak functioneler in gebruik. In onze showroom kunt u in het ErgonomieCenter eenvoudig ervaren wat voor u de ideale hoogte en diepte van het glazen werkblad is. Tot op de millimeter kunnen wij een ergonomische keuken voor u samenstellen, ongeachte uw budget of keukenstijl.

Glazen aanrechtblad

Hoewel je bij een aanrechtblad van glas snel vlekken ziet, is een glazen werkblad erg hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Vuil en bacteriën kunnen niet in het glazen aanrechtblad trekken en hierdoor is het schoonmaken van glazen aanrechtbladen eenvoudig.

Veel vlekken kunt u al verwijderen met een natte doek, gedompeld in een warm afwassopje. Bij hardnekkige vlekken en aangekoekte resten kunt u milde schoonmaakmiddelen gebruiken, bijvoorbeeld Cif (zonder citroen).

Kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruik bij het schoonmaken van een glazen aanrechtblad nooit schuursponsjes of schuurmiddelen! En voorkom dat het glazen werkblad in contact komt met agressieve middelen als zuren en chemische producten.

Wanneer dit wel het geval is dient u het glazen aanrechtblad direct grondig schoon te maken om onherstelbare beschadigingen te voorkomen.

Na het schoonmaken kunt u het glazen werkblad afdrogen met een niet pluizende doek of een stuk keukenpapier. Naast het regelmatig schoonmaken van het aanrechtblad behoeft een glazen keukenblad geen periodiek onderhoud, zoals bij andere aanrechtbladen wel het geval is.

Doordat een glazen werkblad niet uv-bestendig is kan er na verloop van tijd kleurverschil in het blad plaatsvinden. Dit heeft te maken door het lichtinval en heeft niets te maken met het onderhoud en schoonmaken van het glazen aanrechtblad.

Beschadigingen aan een glazen aanrechtblad zijn te voorkomen door gebruik te maken van snijplakken en onderzetters, het vermijden van chemische en agressieve (schoonmaak)middelen en nooit gebruik te maken van schuursponsjes of schuurmiddelen tijdens het schoonmaken.

Glazen aanrechtblad

Voordelen van het glazen aanrechtblad

 • Glazen aanrechtblad heeft een homogene uitstraling
 • Glas is watervast
 • Onderhoudsarm
 • Hygiënisch in gebruik
 • Uw glazen aanrechtblad kan dagelijks met een natte doek worden afgenomen. Vlekken met een sopje of Cif Cream zonder citroen
 • Hittebestendig tot 230 °C
 • Alle bladkleuren zijn ook als achterwand verkrijgbaar
 • Veel kleuren mogelijk, ook RAL-, Sikkens- en PMS-kleuren

Nadelen van het glazen aanrechtblad

 • Een glazen aanrechtblad is niet uv-bestendig, waardoor op termijn kleurverschil mogelijk wordt door lichtinval
 • Er zijn snijplanken en onderzetters nodig om uw glazen aanrechtblad te beschermen tegen krassen
 • Niet vlekbestendig
 • Water niet laten opdrogen maar verwijderen in verband met kalkvlekken