Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Hoe warm en sfeervol een zwarte woonkeuken kan zijn, weten Peter en Annelies Hopman uit Harderwijk als de beste. Deze keuken van Arma Keukens en Sanitair uit Nunspeet “zouden ze zo weer kopen”.

Het bewijst dat de ouders van drie kinderen nog steeds vierkant achter hun keuze staan.

Dat ze een zwarte keuken voor hun nieuwbouwwoning zouden aanschaffen was niet direct de intentie, blikt Annelies terug. Aanvankelijk hadden ze zich voor een warme, sfeervolle leefkeuken gefocust op een Old Wood keuken, gecombineerd met wit hoogglans.

Maar tijdens het aankooptraject werden zwarte keukens de trend en besloten Peter en Annelies voor deze vernieuwende keukenstijl te gaan. 

 

Zwarte greeploze keuken Harderwijk

 

Neem de tijd

Het scheelt dat ze ruim de tijd hadden voor hun nieuwbouwwoning werd opgeleverd. Dat geeft het Harderwijkse stel volop gelegenheid om zich grondig te laten adviseren over hun nieuwe keuken, iets wat ze iedereen aanraden.

“We zijn wel vier keer in de showroom geweest. De verkoper bleef altijd even rustig tot het ontwerp was hoe we wilden en dacht elke keer weer met ons mee.”

De nieuwe keuken moet een keuken met kookeiland worden, zodat ze de kamer in kunnen kijken terwijl ze aan het koken zijn.

Ook willen ze een kastenwand met vaste kasten. Dankzij de stollen lijken de keukenkasten ingebouwd; ideetje uit de showroom.

Lades aan de voorkant en kastruimte aan de achterkant van het eiland houden deze keuken netjes en opgeruimd. Voor alle keukenspullen, ja zelfs spelletjes en knutselspullen, biedt het kookeiland ruime opbergmogelijkheden.

Een uitnodigende plek voor iedereen, ook voor de kinderen.

Design en functie volgens persoonlijk ontwerp

Arma Keukens en Sanitair reikt adviezen aan voor een keukenontwerp, gericht op de manier van leven van de Hopmannen. Bij de plaatsing van de vaatwasser is bijvoorbeeld gelet op het gemak van het inpakken en uitpakken.

Hij is op de hoek van het eiland geplaatst en dicht bij de kastenwand zodat je de meeste spullen met een handbeweging in de kast kunt zetten. Ideaal voor een dagelijks terugkerend ritueel.

 

Deze keuken heeft exact de uitstraling die Peter en zijn vrouw mooi vinden.
Zwarte greeploze keuken Harderwijk, inductiekookplaat
Zwarte greeploze keuken Harderwijk, brede lade

 

Deze keuken heeft exact de uitstraling die Peter en zijn vrouw mooi vinden. De houtlook fronten zorgen voor een natuurlijke, warme sfeer, die nog eens wordt benadrukt door de houten visgraatvloer.

In combinatie met de klassieke Hollandse meesters aan de wand ontstaat een warme, klassiek moderne woonkeuken. Klassiek vanwege de donkere fronten, modern door het greeploze karakter.

Het betonlook aanrecht (gemaakt van TopLaminaat) geeft deze keuken een moderne uitstraling en past geweldig in het geheel. Echt een klasse ontwerp!

 

 

NEFF keukenapparatuur

De open regalen (legplanken naast de kasten) doorbreken het aanzicht van de fronten. Peter en Annelies hebben ervoor gekozen om er een koffiezetter te plaatsen. Maar je kunt het natuurlijk net zo inrichten als je wilt.

Verder telt deze keuken een vaatwasser, een grote koelkast – een wens van Annelies – een inductiekookplaat, een combimagnetron en een combi steamer (stoomoven).

Alle apparatuur is van NEFF waar Arma Keukens en Sanitair MasterPartner van is en klanten dus een betere keus kunnen maken.

 

Dit is de tweede keer dat we een keuken kopen – ook bij Arma Keukens en Sanitair trouwens.
Zwarte greeploze keuken Harderwijk, Quooker en spoelbak

 

Daarnaast vind je in de keuken een Quooker kokendwaterkraan, – een nieuwe ervaring maar Annelies wil dit nooit meer kwijt – een ingebouwd stopcontact in het aanrecht en een vaste zeepdispenser.

Tijdens de plaatsing ontbreekt een keukenfront. Ook waren er een paar kleine beschadigingen. “Dit heeft Arma Keukens en Sanitair vlot en netjes opgelost, precies waar ze ook bekend om staan,” vertelt Annelies.

“Dit is de tweede keer dat we een keuken kopen – ook bij Arma Keukens en Sanitair trouwens. Destijds overheersten praktische afwegingen."

"Omdat we nu onze droomkeuken wilden realiseren, was uitstraling en functionaliteit minstens zo belangrijk.

Daarom is onze nieuwe keuken toch heel anders geworden. We zitten nu bijna altijd in onze woonkeuken omdat hij zo gezellig is. In de woonkamer zijn we nauwelijks. We hebben met het ontwerp zeker ons doel bereikt”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

 

Zwarte greeploze keuken Harderwijk, lade
Zwarte keuken Harderwijk, kastenwand met ovens
Zwarte greeploze keuken Harderwijk
Dit artikel is geschreven door
Peter en Annelies Hopman uit Harderwijk
Terug naar overzicht