Hoe is het mogelijk dat een nieuwe keuken met dezelfde opstelling in dezelfde ruimte zoveel meer ruimte biedt en ook nog andere voordelen met zich mee brengt? Bij Arma Keukens en Sanitair uit Nunspeet weten ze als geen ander hoe ze een keuken moeten ontwerpen, vertellen Jaap en Harma Smit uit Zwolle.

“Ik kan wel vijf redenen opnoemen waarom onze nieuwe keuken plezieriger is dan onze oude keuken.

En de begeleiding door de keukenzaak was ronduit fantastisch.

De uren vlogen om als we daar waren,” vertellen Jaap en Harma enthousiast.

Dat de keuken nieuw is, is natuurlijk een eerste pluspunt. Alles loopt soepel en ziet er netjes uit. “Ik denk nog vaak - ook al staat de keuken inmiddels een tijdje: ‘Wow, wat is dit mooi. Zo strak.”

Bekijk groter
Witte hoekkeuken Zwolle, greeploos

Bergruimte

Het tweede grote pluspunt is, dat deze keuken meer bergruimte bevat. Dat wordt mede veroorzaakt door de lades die achter de kastfronten verborgen zijn.

Daarnaast is er een extra hoge hoekkast bijgekomen. Het glasservies dat altijd in een buffetkast in de woonkamer stond, past nu in de keuken. “Dat was een van mijn grote wensen. Ik wilde alles op één punt hebben,” vertelt Harma.

Omdraaien

Moe word je in deze keuken niet. “Ik hoef me maar naar links of naar rechts te draaien en ik kan overal bij. Alleen als ik iets uit de koelkast nodig heb, dan zet ik een paar stappen. Ideaal toch.”

Ook de bovenkasten zijn plezieriger in de nieuwe keuken. Bij de oude keuken had je last van openstaande deuren.

In deze keuken is bij de bovenkasten nagedacht over het gebruik door meerdere personen.

De linker van de drie kasten opent naar links, de middelste is een klepkast (met extra gemonteerde ondiepe kastplank) die naar boven toe opent. De rechterbovenkast opent naar rechts. Erg fijn.

“Ook de bovenkasten zijn plezieriger in de nieuwe keuken.”

Niet hokkerig meer

“Onze oude keuken toonde hokkerig door de vele smalle kastjes. Deze keuken heeft dat niet. De kasten zijn breder, dat ziet er anders uit.”

“Ook ontstaat hierdoor meer ruimte om bijvoorbeeld voorraadbussen naast elkaar te plaatsen. In mijn vorige keuken kon dat niet en stonden de bussen meer achter elkaar. Dit ziet er fijner uit.”

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

“Het is ook praktischer als je niet helemaal achterin een kast hoeft te reiken. En we hebben een extra plank in de gootsteenkast. Daaronder staan een afwasteil en afwasmiddel en daarboven liggen rollen bakpapier, cellofaan, vuilniszakken en een dienblad.”

De nieuwe keuken is compacter dan de oude situatie, waarbij de koelkast in de woonkamer stond.

In de nieuwe opstelling heeft de koelkast een plek gekregen tussen de andere apparatuur. De koelkast is iets kleiner, maar in de woonkamer is er wel ruimte gewonnen.

“De nieuwe keuken is compacter dan de oude situatie.”

Bekijk groter
Witte hoekkeuken Zwolle, greeploos

Pluspunt

Al deze verbeteringen zijn het resultaat van eigen ideeën en van “urenlang overleg”, aldus Harma. Haar man Jaap was al thuis aan het tekenen en indelen gegaan zodat ze goed beslagen ten ijs de keukenshowroom inkwamen.

“Mijn man en de verkoper waren best aan elkaar gewaagd want mijn man is creatief en heeft oog voor detail.”

“Maar toch was het advies van de verkoper onmisbaar. Hij wees ons op praktische tips en hielp ‘enorm goed’ met bijvoorbeeld een mooie kleur voor de aluminium Bokmerk achterwand.”

Wanneer de dag van de montage aanbreekt zijn de Smits blij dat hun nieuwe keuken wordt gerealiseerd.

“De monteurs waren fijne, nette mensen."

"Ze vroegen onze mening en betrokken ons bij keuzes. Dat was erg plezierig.”

“En het was ook maar goed dat het professionele monteurs waren. Want zelf had ik bij de maatvoering van een schacht die verviel, een afvoer van de bovenverdieping door onze keuken over het hoofd gezien.”

“Hierdoor moesten een paar lades smaller worden en kregen we er een smalle opbergkast voor hand-, thee- en vaatdoeken en kleine spullen bij. Goed dat de inmeetmonteur dat nog even opmerkte. Anders hadden we tijdens montage een fors probleem gehad.”


Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.