• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

"Keur Keukens adviseerde als enige een afwijkende keukenindeling. Zelf hadden wij een keuken met eiland in ons hoofd, maar we vonden dit vernieuwende ontwerp schitterend."

"Dankzij het meedenken van Keur Keukens is onze nieuwe keuken helemaal geworden zoals we het graag wilden hebben. Briljant bedacht deze opzet!" vertelt Gert-Jan Stolmeijer uit Vijfhuizen.

Voordat hun nieuwbouwwoning gebouwd wordt, bezoeken Gert-Jan en zijn vrouw Sandra diverse keukenzaken. Maar niemand die het aandurft om met eigen, creatieve ideeën te komen.

Totdat ze bij Keur Keukens binnenlopen. De verkoper kijkt verder en vraagt of hij misschien een tekening van het huis mag zien.

"Weet je, als dit jullie huis wordt en dit de woonkamer, en de keuken moet onderdeel worden van het interieur, dan wil je de keuken verbinden met de woonkamer."

"Dan zou ik in jullie geval helemaal geen keuken met los kookeiland doen. Bovendien wordt dat erg vol. Ik zou een rechte lage keuken maken," zegt hij. Gert-Jan en Sandra moeten er over nadenken. 

Het is een eigenwijs voorstel maar het inspireert hen. Ze vinden het prachtig, vertellen ze later.

Compleet overzicht keuken, koelkast en eethoek met uitkijk op de tuin door groot raam 2

Eten in de keuken

Met deze keukenopstelling pakt het voor de eettafel ook goed uit. Deze kan dicht bij de woonkamer geplaatst worden, maar ook in de keuken.

En vanwege de lengte van de keuken, zes meter, is er zoveel bergruimte dat de bovenkasten niet nodig zijn. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk effect, dat nog eens heel warm aanvoelt door de bijzondere muur - niet van Keur Keukens - die erbij komt. 

Een muur van echte fabrieksstenen, ongelijkvormig, soms met resten van cijfers, aangelicht op diverse punten. Het geeft een bijzondere warme sfeer. 

De advisering vonden wij echt helemaal top. Wat had de verkoper goede ideeën!
Compleet overzicht van keuken met open lades, vanuit rechte hoek gefotografeerd
Sfeer foto van kraan en kookplaat met styling hoek

Aanstekelijk

"Onze buren die ons ontwerp zagen, waren direct weg van onze keukenopstelling. Zij hebben op het laatste moment hun keukenontwerp aangepast. Zelfs de vloerverwarming hebben ze ervoor omgelegd. Hun keuken moest zoals bij ons!"

"Wij hebben eerder een nieuwe keuken uitgezocht in onze vorige woning. Daarvan hadden we geleerd. Werkbladruimte heb je nooit teveel. Vriesruimte ook niet.

Het idee van de verkoper was, om de dode hoek rechts van de keukendeur te benutten voor hoge kasten. Een hoge koelkast werd hier geplaatst, een hoge vriezer. een oven en keukenkasten. Zo kan het andere keukendeel laag gehouden worden." 

Foto van vrijstaande hoge bijpassende kasten en oven
Detail foto van de bedieningspaneel van de oven

Bijpassend materiaal

Omdat de muur druk is, kiezen ze greeploze fronten van geborsteld hout. Je ziet de nerf duidelijk lopen wat een heel natuurlijk accent geeft aan de keukenkasten.

Het werkblad is een Dekker TopCore keukenblad, het heeft een voelbare structuur, Gert-Jans vrouw spreekt het aan. "Het past goed bij de keukenfronten. Helemaal glad, dat vind ik te modern. Dat is heel levendig zo. Mooi!"

Keur Keukens adviseerde als enige een afwijkende keukenindeling

Inspirerende ideeën

"De advisering vonden wij echt helemaal top. Wat had de verkoper goede ideeën!

Hij adviseerde ons ook om een extra grote wasbak te kiezen. Die ruimte hadden en, zo zei hij, 'dan kun je de plaat van de oven goed schoonmaken.

Moet je wel een flex kraan nemen, dan kun je goed in de hoeken komen met de flexibele slang.' Nou, dat bevalt prima." 

Zwarte flex-kraan
Compleet overzicht keuken, koelkast en eethoek met uitkijk op de tuin door groot raam

Hergebruiken

"Als afzuigsysteem hebben wij gekozen voor een werkbladafzuiging."

"Dat heeft nog een extra voordeel, want dit systeem haalt vocht uit de lucht en blaast de warme lucht weer onder de plint de kamer in. We hergebruiken de lucht, dat is duurzaam en dat bevalt ons prima."

"De keukenmontage ging goed, ze hebben het netjes gedaan."

"Een front paste niet goed, dat is opnieuw besteld. Maar verder was het perfect voor elkaar."

"Wij hebben een maatwerkkeuken, dus je kunt de keuken tot op de millimeter intekenen en alle ruimte benutten en je kunt ook je eigen kleur kiezen. Het pakt geweldig goed uit."

"We hebben nog een keer service nodig gehad, maar dat was ook top geregeld. Er lekte een leiding en toen stonden ze de volgende dag al op de stoep. Het kastje werd gerepareerd en het werd verholpen. 

"Dat is allemaal keurig gegaan."

Rechte maatwerk keuken op achtergrond, op voorgrond familie Stolmeijer
Familie Stolmeijer bij het grootte raam

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
GERT-JAN EN SANDRA STOLMEIJER UIT VIJFHUIZEN

Terug naar overzicht