• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Jan en Christien van der Kaaij betrekken een nieuwbouwwoning die ze levensloopbestendig laten opleveren. Ook in hun keuken is aan alles gedacht om het ouder worden makkelijk te maken.

“Keur Keukens in Haarlem kon zich heel goed verplaatsen in onze situatie,” vertelt Jan tevreden.

De keukenruimte biedt plaats aan een populaire keuken met kookeiland. Toch kiezen Jan en Christien voor een ruime hoekkeuken.

“Zou ik ooit met een rollator in huis lopen, dan moet ik me vrij kunnen bewegen. Nauwere doorgangen zijn dan niet fijn. Ook niet dat je om een eiland heen moet lopen.”

 

Moderne hoekkeuken Heerhugowaard

 

“Een L-keuken past beter bij onze situatie en we zijn er reuze blij mee,” vertelt Jan.
Keur Keukens denkt door over de keukenindeling en over praktische details zoals de hoogte van een kraan.

Christien vult graag emmers water in de keuken om haar ramen te zemen. Dan moet de uitloop van de kraan hoog genoeg zijn om een emmer onder te kunnen vullen.

Op grijphoogte

In deze mooie matwit greeploze keuken ontbreken de bovenkasten. Met opzet, want als je oud wordt, wordt het alleen maar lastiger om servies uit bovenkasten te nemen. Overal zijn lades aangebracht. Een geweldige manier om overzicht te houden op spullen.

De fronten zijn greeploos omdat Jan en Christien geen uitsteeksels willen waar ze zich eventueel aan zouden kunnen stoten of achter kunnen blijven hangen.

Hoogglans wil Christien niet, hoewel ze deze afwerking wel mooi vindt. “Die vingers he,” lacht ze. Matglans vindt ze een prachtig alternatief dat ook praktischer is om schoon te houden.

Keur Keukens in Haarlem kon zich heel goed verplaatsen in onze situatie.
Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, lade
Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, kookgedeelte

Moderne alleskunner

Vraag je Jan hoe de apparatuur bevalt, dan is hij bijna niet meer te stoppen. In de luxe NEFF combi stoomoven met Slide en Hide techniek is alles automatisch geregeld. De oven droogt en ontkalkt zichzelf.

En hij schotelt heerlijk knapperige groenten voor.

Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, NEFF oven, slide and hide

Jan bakt zelfs zijn eigen brood, zo geavanceerd is dit bakapparaat. “Jarenlang bak ik mijn brood al in een speciale broodbakmachine, maar hoewel ik best ervaren ben, overkwam het ook mij wel eens dat het brood te droog was.”

“Deze NEFF is echt fantastisch! Met de automatische rijsstand rijst het deeg tot het vol en luchtig is. Het bakprogramma maakt er een heerlijk vloerbrood van, met een knapperige korst en een zachte binnenkant.”

 

“De oven voegt automatisch stoom toe zodat het brood zacht blijft aan de binnenkant. Het smaakt geweldig, echt. Je hebt er maar een snee van nodig, zo smaakvol en voedzaam is dit brood. Ook uit de vriezer.”

Slide en hide is een veilige techniek want je brandt nooit meer je handen aan een hete ovendeur. Als je wilt kun je deze oven zelfs met een appje bedienen, evenals de koelkast en vaatwasser in deze keuken.

Elke pan

Jan en Christien koken op inductie, dat gaat erg goed. Ze hebben een inductiekookplaat waarbij de kookzone zich aanpast aan de grootte van de pan.

Een grote soeppan of langwerpige vispan is dus geen probleem, de kookzone vormt zich om de pan heen. Mooi opgeruimd staat het wanneer de losse bedieningsknop opgeborgen in de la ligt. Strak en schoon.

Het in facet geslepen aanrechtblad is een mooie aanvulling op de witte keuken. Achter het werkblad is een achterwand bevestigd zodat vet en vuil geen kans krijgen op de muur.

Er waren nieuwere modellen binnen. Nou, dat was echt een verrassing!
Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, lade

Jan en Christien zijn ontzettend blij met hun nieuwe keuken en hopen dat ze er nog jaren plezier van hebben. “Daar zijn we niet bang voor. We zijn ontzettend goed geholpen bij Keur. Hun klantgerichtheid is erg plezierig.”

“Hun manier van te woord staan, altijd terugbellen, afspraken nakomen, erg fijn. Het allerleukste was nog, dat zes weken voor montage de verkoper belde. Er waren nieuwere modellen binnen. Die gunden ze ons ook. Nou, dat was echt een verrassing.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, kastenwand
Moderne hoekkeuken Heerhugowaard, spoelkast
Moderne hoekkeuken Heerhugowaard

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JAN EN CHRISTIEN VAN DER KAAIJ UIT HEERHUGOWAARD

Terug naar overzicht