Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Wanneer Tijmen en Jannette van Steeg één van de showrooms van DB Keukens binnenstappen, lopen ze pal tegen een van de paradepaardjes in de showroom aan: de keuken verde comodoro. In gewoon Nederlands: een groene keuken.

Mat is deze, het materiaal is Fenix. Ze vinden hem direct schitterend, vertellen ze later wanneer ze al lang en breed gebruik maken van hun keuken in hun woning in Speuld. En alles is greeploos, dus lekker strak!

Het grappige is, dat ze heel onbevangen de showroom inkwamen, zonder echt een sterk idee van kleur, opstelling of afmeting.

Een ding was bekend: de nieuwe keuken zou in de oude ruime woonkamer komen die zou worden doorgetrokken met de ‘oude’ keuken. Zo zou een grote, lichte en gezellige leefruimte ontstaan.

“We hadden nog geen idee van het keukenontwerp.

We waren nog in het stadium van: waar zullen we het keukenblok gaan plaatsen? Tegen de wand? Van de wand af? Of in het midden! Dat vonden we alletwee leuk want dan kun je om je eiland heenlopen,” vertelt Jannette.

 

Moderne groene keuken Ermelo

Keukeneiland is een vooruitgang

En nu bevalt een keukeneiland Jannette ontzettend goed. De nieuwe keuken is eigenlijk in alle opzichten een verbetering ten opzichte van de 29-jaar oude keuken waarvan de deuren scheef gingen hangen en de lades stroef openden.

Had ze aanvankelijk geen idee van kleur en opstelling, wat Jannette wel wilde waren lades.

“Oh lades,” lacht ze, “die wil je echt nooit meer missen.” Zelfs is het zo dat wanneer de keuken allang getekend is, ze nog kasten in laden laat veranderen. Daar is ze nu reuze blij mee.

 

Oh lades, die wil ik nooit meer missen..
Moderne groene keuken Ermelo, kraan Quooker en spoelbak
Moderne groene keuken Ermelo, inductiekookplaat

Groene keuken met antraciet

Leuk in deze keuken is dat het groen gecombineerd wordt met antraciet.

Een deel van de kastenwand wordt nu in deze warme grijstint uitgevoerd en dit vult elkaar goed aan.

Ook met het keramiek werkblad in Ardoise Grey Satin.

Speels ontwerp

Als je wat langer kijkt naar de kastenwand, dan lijkt het alsof deze iets uit de muur springt. Het is het optische effect van een kader dat om de kastenwand is heen gebouwd.

Het geeft deze keuken een speciale sfeer, net zoals het verlaagde plafond boven het eiland. Geen ideeën van Jannette zelf, maar ze ziet het in een van de keukenshowrooms van DB Keukens.

 

Moderne groene keuken Ermelo, lades achter kastdeur

 

Het matte Fenix bevalt goed. Ga er eens voorzichtig met je hand overheen en het voelt zacht aan.

“En, je ziet er niets op,” haast Jannette zich te zeggen. Zijn er vlekjes, dan poetst ze die weg met een doekje. Eventjes lijkt het alsof je ze nog blijft zien, maar na korte tijd zijn ze echt verdwenen.

Aan deze keuken heeft ze weinig werk, daar draagt ook de inductiekookplaat aan bij (fijn!) en de afzuigkap die in de koof boven het eiland verborgen zit. Ook fijn!

 

 

Geen kelder meer nodig

De nieuwe keuken heeft de toegang tot de kelder afgesloten. Dit is doelbewust, want anders zou de ingang tot de kelder verlegd moeten worden. Ze besluiten om hun spullen en voorraden in onder meer de grote kastenwand te gaan bewaren.

Met deze grote keuken moet het toch zonder kelder kunnen, vindt Tijmen. En inderdaad, ze hebben er geen dag spijt van dat de kelder afgesloten is.

 

Met deze grote keuken moet het toch zonder kelder kunnen.
Moderne groene keuken Ermelo, lade met binnenlade

Nieuwe ervaring

Nieuwe aanwinsten in huize Van Steeg zijn een Quooker – en nee, het is helemaal niet kaal om geen water meer te koken voor de thee. Ook een stoomoven deed zijn intrede.

“Ideaal om eten mee op te warmen. Zelfs stamppot uit de vriezer blijft smakelijk en smeuïg. Alleen al in dit opzicht is een stoomoven een ideale vervanger van de magnetron.

Handig: de nieuwe koelkast met speciale groentebewaarla. Hier kun je sla zeker wel een week in vers houden. Alleen maar pluspunten voor deze keuken dus.

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Moderne groene keuken Ermelo, wandschap met accessoires
Moderne groene keuken Ermelo, stopcontact in werkblad
Moderne groene keuken Ermelo
Dit artikel is geschreven door
Tijmen en Jannette van Steeg uit Speuld
Terug naar overzicht