Ze wonen landelijk met uitzicht op de voorbijvarende schepen van de Westerschelde. In zo’n huis hoort, wat Marjolijn betreft, ook een landelijke keuken. “Wit, dat vind ik passend voor wonen landelijke stijl,” vertelt ze. John en Marjolijn schaffen hun sfeervolle keuken aan bij Pelma Keukens in Goes.

Trend zonder bovenkastjes

Omdat de keuken geen bovenkastjes heeft, blijft de lichte sfeer in de keuken intact. Strikt genomen zou er net nog een keukenkast tussen de twee ramen kunnen hangen, maar dat is geen stijlvolle oplossing. Marjolijn vindt het geen probleem.

Keukens zonder bovenkasten zijn de trend. En haar vorige keuken was niet groot. Dus moet ze met de ruimte van onderkasten zeker uit kunnen komen.

De ruimte in deze keuken wordt efficiënt benut met ladekasten.

Een speciale Le Mans hoekkast bergt een enorme hoeveelheid pannen efficiënt op.

Met één handbeweging kun je twee plateaus de kast uittrekken, zodat je moeiteloos een pan kunt kiezen. Heb je de pan gepakt, dan maken de plateaus een slingerbeweging terug de hoekkast in. Zo wordt elke centimeter in de hoek benut.

Bekijk groter
Landelijke keuken in hoekopstelling

Landelijk interieur

De kastfronten hebben een stijlvol, landelijk kader dat past bij het interieur.

Marjolijn liet een landelijk stalraampje in de muur metselen.

Ze plaatste ook een oude grenen kast, waarin een mooi jarenvijftigservies in pasteltinten zichtbaar is. Landelijke, lichte accessoires zoals een hart van takjes en een windlicht maken de landelijke sfeer mooi af.

Voor het aanrecht kiezen Marjolijn en John een werkblad met houtlook. Praktisch, maar tegelijkertijd ook met een warme uitstraling. Het bevalt Marjolijn goed.

Direct heet water

Wat ze een enorme vooruitgang vindt, is de kokendwaterkraan.

Marjolijn kiest een sfeervolle tint, de ‘Gold’, en met zijn goudbronzen uiterlijk is deze kraan letterlijk en figuurlijk een warme aanwinst in de keuken.

Marjolijn beleeft veel plezier aan het gemak van direct kokend water. “Wat ik ook kook, of het nu spaghetti is of aardappels, de tijdwinst is groot met deze innovatieve kraan.”

Sinds de nieuwe keuken kookt Marjolijn op inductie. Hoe ze de overgang ervaarde? “Ik vond het best spannend, maar ik heb me echt voor niks zorgen gemaakt.”

“Het is makkelijk, het gaat snel, en je kunt de warmte net zo temperen als je maar wilt. Nee hoor, voor mij geen gas meer.”

Ook een stoomoven deed zijn intrede in huize Janse. Daar zijn al heel wat heerlijkheden uitgekomen.

Bekijk groter
Landelijke keuken, hoge last

Een workshop in de showroom van Pelma laat ze kennis maken met de verfijnde en zachte smaak van gerechten. John valt direct voor de mosselen, Marjolijn ervaart dat afgebakken broodjes heerlijk knapperig en met een zachte binnenkant de stoomoven uitkomen.

Met een stoomoven kun je veel. Lasagne gaat er ook erg goed in, zegt Marjolijn. “De smaak is zachter.”

Cakes bakt ze ook moeiteloos, daar komt dan weer geen stoom aan te pas. Je kunt gewoon goed switchen, zodat elk baksel tot z’n recht komt.

“Met de stoomoven wil ik graag verder. Ik ben van plan om nog eens een cursus te volgen,” lacht ze.

Kookworkshop

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden van de stoomoven zijn? Volg dan een kookworkshop ‘Stomen in de keuken’ bij Pelma Keukens!

In de kookstudio ‘Meer dan koken’ van Pelma Keukens gaat u onder begeleiding van een professionele kok, de lekkerste en gezondste gerechten bereiden in een stoom bakoven. Informatie over data en tijden kunt u vinden op https://www.pelmakeukens.nl/over-ons/nieuws/kookworkshop

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.