“Je kunt iets wel mooi vinden, maar kan het ook? Keur Keukens uit Haarlem denkt daarin goed mee. Ze dragen oplossingen en alternatieve mogelijkheden aan. Daar vind ik deze keukenspecialist heel sterk in,” vertelt mevrouw A.G. uit Santpoort-Noord (Haarlem)

Sinds haar trouwen in 1972 bewoont ze haar tussenwoning in Santpoort-Noord. De keuken die ze had dateert uit deze tijd. Ooit schilderde ze hem nog een keer over, maar nu, ruim veertig jaar later, is de keuken aan vervanging toe.

Landelijke keuken Haarlem met composiet werkblad en smetplint
Landelijke keuken Haarlem in parallelle opstelling

Met vrienden en vriendinnen bespreekt ze haar wens voor een nieuwe keuken. Zij hebben goede ervaringen met Keur.

Op hun aanraden maakt ze een afspraak in de showroom. “Dan weet ik dat iemand tijd voor me heeft.” En dat is geen gek idee, want bij het uitzoeken van een nieuwe keuken moet je veel keuzes maken.

“De oude keuken was ruim 40 jaar oud!”

Landelijke keuken Haarlem met vitrinekasten
Landelijke keuken Haarlem met praktische lades

Meer rust en ruimte

Enerzijds weet mevrouw wel wat ze wil voor een nieuwe keuken. Ze zoekt naar een rechte opstelling. Ook wil ze rust en ruimtelijkheid in haar landelijke keuken.

Anderzijds kampt ze met de moeilijkheid van een schuine wand waarin een deur naar de kelder heeft gezeten. Nu is het zo dat daar een stellingkast staat met een oven.

Het zou natuurlijk veel gemakkelijker zijn als deze oven ingebouwd in de keuken zit. Maar wat moet je dan met zo’n schuine wand? Bovendien loopt de trap boven de keuken, en dat is goed zichtbaar.

Landelijke keuken Haarlem met handige lades
Landelijke keuken Haarlem met klassieke spoelbak

Tijdens het verkoopgesprek adviseert de verkoper om de trap glad te maken en mee te stuccen met de wanden. En om het deel waar de kelderdeur in verwerkt zat, weg te breken en gelijk te trekken met de rest.

Nadat deze klus geklaard is, is een prachtig licht en mooi afgewerkt geheel ontstaan waar je weer jaren tegenaan kunt kijken.

“Elke morgen wanneer ik naar mijn aanrecht loop, dan heb ik plezier aan mijn landelijke keuken. Ik geniet er nog dagelijks van,” vertelt mevrouw.

Blauw-witte accessoires

Mevrouw is een fervent verzamelaarster van blauw-wit servies. Ze haalt het op Franse brocante fairs of leuke markten in Nederland. Het hoeft niet per se van een merk te zijn, als het maar blauw met wit is.

Landelijke keuken Haarlem met praktische handgreep

Hiervoor bestelt ze bij Keur een mooie servieskast waar ze alles in uit kan stallen. Nu het servies bij elkaar gegroepeerd staat op de glazen planken met de spotjes erboven, biedt het geheel een ontzettend gezellige aanblik.

Landelijke keuken Haarlem met koel-vrieskast van SMEG

Naast de buffetkast staat een babyblauwe SMEG. “Met deze SMEG begon mijn nieuwe keuken vorm te krijgen. Ik had ‘m in een woonblad gezien en toen viel ik er direct op.

Samen met mijn vriendin ging ik naar de SMEG showroom in Amsterdam, met bijpassende keukentegels in mijn tas geklemd. Daar zit namelijk ook blauw in en dat moest wel staan bij de koelkast.

De koelkast en de keukentegels sluiten fraai op elkaar aan. Het is heel mooi als een accentkleur terugkeert in verschillende combinaties.”

“De koelkast en de keukentegels sluiten fraai op elkaar aan”

Landelijke keuken Haarlem met gaskookplaat van Pelgrim
 Landelijke keuken Haarlem met wandschappen

Keus uit aanrechtbladen

In de showroom van Keur kiest mevrouw een mooi bijpassend composiet werkblad, antraciet met een wit spikkeltje. Tussen de vele grijstinten is er eentje die perfect past bij de vloertegels en het magnoliawit van de keukenfronten.

Landelijke keuken Haarlem met klassieke spoelbak

De magnoliawitte fronten staan heel mooi in het geheel. Niet te strak en het kleurige servies past er ook weer goed bij.

Dankzij de grote buffetkast en de lades is er veel bergruimte in de landelijke keuken. Hierdoor kan mevrouw de bovenkasten achterwege laten. Iets wat mooi uitkomt bij haar wens voor meer ruimtelijkheid in de keuken.

De zwarte afzuigkap die ze kiest vanwege z’n vorm en kleur, komt zo ook beter uit. Alles bij elkaar vormt het een uniform geheel, met als unieke eyecatcher de blauwe koelkast.

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens, of andere klantervaringen bekijken.