Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

“Wat ik echt bijzonder aan mijn keuken vind, is de kleur!” vertelt Lianne Weststrate tevreden. Ze wilde graag een landelijke keuken en ze had ook al een idee van hoe deze eruit zou komen te zien.

Binnenkijken bij Lianne Weststrate die een landelijke blauwe keuken heeft gekocht.

Bij Pelma Keukens in Goes (Zeeland) bekijkt Lianne mooie keukens in landelijke stijl. Ze ziet onder meer prachtige offwhite keukens met antraciet en zwarte aanrechtbladen, maar dat vindt ze voor haar persoonlijk niet wat.

Hout wil ze ook niet, dat vindt ze in haar huis te pompeus. Lianne gaat echt op zoek naar een gekleurde keuken. “Ik houd van kleur,” legt ze uit.

Landelijke blauwe keuken Krabbendijke

Volop keus in kleuren

In de showroom wordt ze ondergedompeld in allerlei tinten. Diverse stalen, waaiers, het kan niet gek genoeg. De kleuren die haar niet aanspreken legt ze weg.

Wat op tafel blijft liggen, is een tint, die ze echt prachtig vindt. Het heeft iets landelijks, en ze denkt dat het heel warm staat in de oude woning uit 1920 die ze bewoont.

Een voorwaarde is wel, dat je de blauwe kleur van de keuken vanuit de woonkamer niet ziet. “Ik vind mijn keuken beslist een sieraad. Hij is echt prachtig, maar ik wil er niet in mijn interieur aan gebonden zijn.”

Naast de keuken wordt een wand geplaatst, zodat voorkomen wordt dat je vanuit de zithoek zicht hebt op de keuken. Lianne is er reuzeblij mee.

Ik houd echt van kleur
Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, prachtige schouw
Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, bovenkasten

Blauwe keuken met landelijke schouw

De opstelling van deze keuken is anders dan de oude keuken die Lianne aanvankelijk had. Dat heeft te maken met – vervolgt Lianne haar verhaal - dat ze een landelijke schouw in haar keuken wilde.

Landelijke blauwe keuken Krabbendijke

De schouw zou op de plek moeten komen waar eerst de bovenkasten zaten. Ook moet ruimte gemaakt worden voor een vaatwasser. De nieuwe opstelling verandert ten goede, vindt Lianne. Het bevalt uitstekend zo.

Toch genoeg bergruimte

“Eerst was ik wel een beetje bang of ik genoeg bergruimte zou overhouden. Ik heb aan één wand geen bovenkasten meer. En er is een vaatwasser bij gekomen, dus die neemt ook weer kastruimte in.

Nu ik overal lades heb, wordt het gemis aan opbergruimte weer gecompenseerd. Ik kan toch alles kwijt. Mooi is dat.”

Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, oven

De combi-magnetron is overgeplaatst uit de oude keuken. Deze had het een tijdje terug begeven, maar Lianne was toen nog niet ‘toe’ aan een nieuwe keuken. Bij Pelma vonden ze het niet erg.

Met een telefoontje was destijds een nieuwe magnetron geregeld, die, zo verzekerde de verkoper Lianne, zou kunnen worden gemonteerd in een nieuwe keuken. Nu, enige tijd later, de nieuwe keuken een feit is, blijkt dit inderdaad het geval te zijn.

Dankzij de vele lades kan ik al m'n spullen goed kwijt
Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, hoekopstelling

Landelijke keuken met inductiekookplaat

In deze blauwe keuken laat Lianne soms praktische aspecten zwaarder wegen dan stijlvereisten. Een gaskookplaat bijvoorbeeld, is met mooie roosters en knoppen heel nostalgisch in een landelijke stijl keuken.

Toch kiest Lianne voor inductie. “Die spiegelgladde plaat met haar gladde oppervlak maakt zo razendsnel schoon. Dat vind ik heerlijk.”

Waar ze ook echt heel blij mee is, is de kokendwaterkraan. Deze kraan is qua design eerder modern dan landelijk, maar alla, praktisch gemak is ook wat waard.

Zelf drinkt Lianne altijd thee, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dan is een Quooker echt geweldig handig voor een enkele kop thee. De waterkoker doet ze weg en zo scheelt het weer een apparaat op het aanrechtblad.

Goede montage

Vakkundige montage door eigen monteurs is één van de pluspunten waar Pelma Keukens zich mee onderscheidt. Lianne is er dan ook zeer tevreden over.

“De monteurs hebben keurig gewerkt. Ze waren beleefd en netjes. Alles ging in één keer goed. Echt perfect geregeld allemaal.”

Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, inductiekookplaat

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Landelijke blauwe keuken Krabbendijke, Pelgrim oven
Landelijke blauwe keuken Krabbendijke
Dit artikel is geschreven door
Lianne Weststrate uit Krabbendijke
Terug naar overzicht