• 9,7 uit 2180 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

“M’n vrouw keek naar mij en ik keek naar haar. Wij dachten hetzelfde en wisten genoeg,” lacht Jaap Faas uit Zuidzande. Hij doelt op de granieten gootsteen die ze zien in de showroom van Pelma Keukens in Goes.

Ze zijn gelijk weg van deze antieke, witte spoelbak, maar ook de landelijke opstelling eromheen vinden ze mooi. “Iedereen die in onze keuken komt, roept dat ze de gootsteen zo mooi vinden.”

Hun houten keuken moet vooral landelijk worden. “We hebben wel onze eigen opstelling gemaakt vergeleken met de keuken in de showroom, want de maten in onze keukenruimte zijn anders.”

De mooie massief houten fronten passen in elk geval goed in een landelijke keukenstijl. De deuren met zichtbare noesten en nerven ogen rustig en natuurlijk.

Houten keuken, kastenwand
Iedereen die in onze keuken komt, roept dat ze de gootsteen zo mooi vinden.

Strak is deze keuken allerminst, waardoor de landelijke elementen alle kans krijgen om hun sfeer te verspreiden. Het bevalt, nu alles geplaatst is, uitstekend.

“We vinden het schitterend en het staat zo mooi. Het geeft een echt landelijke sfeer en daar houden we van. Deze nieuwe landelijke keuken past zo ook mooi in ons interieur met de houten balken tegen het woonkamerplafond.”

In het woongedeelte ligt een laminaatvloer. Hiervandaan heb je door de toog zicht op de houten keuken. De tegelvloer in de keuken onderbreekt het hout, zodat houten keuken en houten vloer elkaar beter aanvullen.

Inbouwkast in zelfde stijl

Kenmerkend voor een landelijke keuken is de rust van natuurlijke materialen, gecombineerd met stoere elementen. Harmonie wordt bereikt door rustig en sober kleurgebruik, zonder al te sterke contrasten.

Door de inbouwkast van hetzelfde materiaal als de keuken te kiezen, ontstaat een eenheid die behaaglijk aanvoelt.

“De inbouwkast wilden we vernieuwen. We hebben er met opzet voor gekozen om deze in hetzelfde materiaal van de keuken te laten uitvoeren. Nu hebben alle fronten een gelijke uitstraling en dat staat erg mooi.”

Houten keuken, provisiekast
Houten keuken met grote spoelbak

Granietlook aanrechtblad

Mooi passend bij een landelijke keuken is een aanrechtblad van natuursteen. Hier is gekozen voor een aanrechtblad met granietlook. Zo combineren de bewoners de praktische kant van composiet en de landelijke, sfeervolle look van graniet.

Een afwasmachine is voor de bewoners een noviteit. “Voorheen hadden we twee spoelbakken in onze keuken. We wasten dus ook altijd gewoon af en dat ging ook gemakkelijk.”

“Met name mijn vrouw wilde nu graag een afwasmachine en ik moet je bekennen dat dat toch wel erg makkelijk is. Het aanrecht is altijd opgeruimd en proper.”

“Nu konden we ook volstaan met één gootsteen zodat je meer werkruimte hebt op het aanrecht. Deze gootsteen is groot genoeg om ons nog alle schoonmaakgemak te verschaffen.”

“We gaan regelmatig groenten direct bij de boer halen zoals rode kool, wortels, enz. Dan kunnen we uitstekend onze gang gaan hier.”

Houten keuken, carrousel
Een afwasmachine is toch wel erg makkelijk

Niet meer op gas

Sinds hun nieuwe keuken koken Jaap en Tanja op inductie. “Ik vond dat wel even spannend, maar ja, met al die geluiden over gas dat gaat verdwijnen, dan kun je bijna niet anders. Inductie overtreft mijn verwachtingen. Dat kookt geweldig.”

“Ook de afzuigkap erboven doet zijn werk. Je ruikt niks in de keuken en het geluidsniveau is comfortabel.”

Tevreden over Pelma

“Over Pelma zijn we ontzettend tevreden. Het is allemaal geweldig. We kwamen bij dit adres omdat een maat van me, verder in de straat, goed geholpen werd.

En waarom zou je dan het wiel opnieuw uitvinden? Nu zijn we zo tevreden dat ik anderen ook weer naar de showroom heb verwezen.”

Houten keuken, veel opbergruimte
Houten keuken, stoomoven

“Ook vinden we het prima om mee te werken aan de totstandkoming van deze tekst en de serie prachtige foto’s. Pelma heeft voor ons ruim de tijd genomen. Nu maken wij graag tijd voor Pelma. Zo gaat dat.”

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
JAAP EN TANJA FAAS UIT ZUIDZANDE

Terug naar overzicht