Ruil je waterkoker in voor een Quooker Klik hier

Menu

Maak een afspraak

Rode keukens, warm en opvallend

De kleur rood is warm, opvallend, passioneel en intens. Rood biedt veel mogelijkheden in de keuken. Hierdoor kunt u met rode keukens veel kanten op. Van felle hoogglans rode keukens tot de warme rode landelijke keuken.

Ook als accentkleur is rood een krachtige tint voor uw keuken. Rood geeft elk interieur betekenis.

Onze rode keukens zijn eigentijds, in welke stijl u ze ook kiest. Bekijk onze schitterende collectie rode keukens.

Bekijk alle keukens

Rode keuken
Rode keuken
Rode keuken in landelijke stijl
Arma-Keukens-en-Sanitair-showroomoverzicht-3

De beste keuze voor uw rode keuken

Met ons motto “Doen zoals beloofd” werken we dagelijks hard aan de allerhoogste klanttevredenheid. Dit geven we met 4 ijzersterke beloftes invulling:

 • Direct de beste prijs (afdingen is niet nodig)
 • 10 jaar garantie op onze montage (perfect eindresultaat door onze vakmensen)
 • Buitengewoon goed gereld (afspraken komen we na)
 • Service op 9+ niveau (voor én na de handtekening)

Hier en nergens anders om waarderen onze klanten ons met gemiddeld een 9,7. Koop daarom ook uw rode keuken bij de best gewaardeerde keukenspecialist met 8 showrooms in heel Nederland.

Rode keuken trends

Rode keukens zijn vaak landelijke keukens die mooi te combineren zijn met terrazzo werkbladen. Terrazzo aanrechtbladen en lookalikes zijn weer terug van weggeweest! Accessoires in deze rode keukens zijn vaak vintage.

Denk aan meubels, gordijnstoffen, schilderijen, vazen, huishoudelijke artikelen uit de vijftiger, zestiger of zeventiger jaren.

Of u nu kiest voor een traditioneel rode keuken of een moderne rode keuken, al onze keukenontwerpen zijn van nu. Dit ziet u terug in:

 • Matte keukens zoals de ossenbloedrode keuken in matlak
 • Koper, goud en brons accessoires bijvoorbeeld in marmerlook keukens
Rode keuken
Zwart aanrechtblad in marmerlook
 • Zwarte accenten zoals een zwart beton werkblad, zwarte kraan, spoelbak, grepen, plinten, smokeglas
 • Marmer in de keuken: we zoeken rood marmer uit bij bijvoorbeeld de ossenbloedrood RAL kleur
 • Tweekleurige keukens komen vaak voor:
  • Rode keukens met een wit werkblad
  • Rode keukens met zwarte kasten
  • Rode keukens met antraciet
  • Rode keukens met rvs
 • Industriële keukens rood: Wanneer rood wordt toegepast in de industriële keuken, dan is dit vaak in combinatie met zwarte of antracieten keukenfronten. Het meest voorkomende lijkt de industriële keuken met rode bakstenen wand.

We combineren de keukentrends met uw smaak en wensen tot uw persoonlijke keuken ontstaat. Een keuken waar u jarenlang van geniet.

Kies uw stijl rode keukens

Rood heeft diverse eigenschappen zodat rood prima in verschillende keukenstijlen kan worden ingezet. Houdt u van een landelijke keuken, dan is de ossenbloedrood keuken perfect!
Een bordeaux rode keuken kan een landelijke uitstraling hebben, maar is ook mooi als matte keuken. Rood vindt u in al onze stijlen keukens. U bent niet beperkt met rode keukens. Afhankelijk van uw smaak en keukenstijl kiest u bijpassend rood.

Rode keuken in landelijke stijl
Rode keuken

Keuken ossenbloedrood: kies warm landelijk

De RAL ossenbloedrood is een typische, roodbruine verftint die vroeger voor luiken, deuren, plafondbalken en meubelen werd gebruikt. Daarom wordt deze ossenbloed rood kleur geassocieerd met nostalgie en ambacht.

De ossenbloedrood keuken heeft de kenmerkende warmrode kleur die we kennen van traditionele landelijke keukens. Hij is nog steeds populair en wordt vaak gecombineerd met een donker of terrazzo werkblad.

Een betegelde spoelbak, kaderfronten, zwarte handknoppen, sierlijsten en een schouw maken deze nostalgische ossenbloed rode keuken helemaal af. 

In onze collectie vindt u schitterende ontwerpen voor de keuken ossenbloedrood.

Kies uw front rode keukens

Welk materiaal kiest u in uw rode keuken? Net wat u mooi vindt! Denk aan:

 • Kunststof
 • Lak
 • Hout

Onze bijzondere afwerkingen tonen op hun mooist in onze vestigingen. Dan ziet u nog meer mooie showroomkeukens. Kom eens langs!

Kies afwerking rode keukens

Een misvatting is om te denken dat een keuken bordeaux rood altijd landelijk is en dat een felrode keuken altijd hoogglans is. De afwerking van rode keukens is verschillend en gewoon net wat bij u past. 

Er zijn verschillende glans- en lakmogelijkheden:

 • Matlak toont als een van de nieuwe afwerkingsmethodes chique en rijk, vooral bij ossenbloedrood. Hier ziet u nauwelijks vingerafdrukken op. Matte keukens winnen aan populariteit, zeker in de kleur zwart. Maar ook de combinatie van rode keukens in matlak is aantrekkelijk, want dit maakt rood minder opvallend.
Mat zwarte keuken in moderne stijl, met betonlook aanrechtblad
Landelijk keuken met strijklak fronten
 • Hoogglans – Keuken hoogglans rood heeft een moderne uitstraling. Greeplijsten kunnen in hetzelfde materiaal gemaakt worden wat voor extra strakke keukens zorgt
 • Strijklak toont zichtbare kwaststrepen wat juist weer ambachtelijk aandoet
 • Zijdeglans in rode keukens is een populair compromis tussen hoogglans en matlak. Zijdeglans toont nagenoeg geen vette vingers of vieze plekken.

In onze inspirerende showrooms kunt u elke rood keuken op uw gemak bekijken.

Werkblad in uw rode keuken

Donkere werkbladen worden vaak gekozen in rode keukens. Zwart graniet, zwart composiet en ook zwart beton zijn gewild.

Onze collectie aanrechtbladen is enorm groot. U kunt kiezen uit bekende materialen als kunststof, composiet, keramiek, maar ook uit Top Core aanrechtbladen of uit keukenbladen van Dektop of RVS. Laat u door ons bijpraten over de unieke eigenschappen van al deze mooie keukenmaterialen.

Soorten aanrechtbladen

Of liever een rood accent?

Wilt u rood in slechts een deel van uw keuken? Bijvoorbeeld in een moderne rode u-keuken houdt u alleen de onderkasten rood en eventuele bovenkasten wit. Uw keuken zal ruimer ogen.  

Of, zorg dat alleen het keukeneiland rood wordt en combineer dit met bijvoorbeeld grijze kasten zoals in de grijze landelijke keuken. Op deze manier beperkt u rood in de keuken, maar voegt u toch een speciaal accent toe.

Met rvs vormt rood een unieke combinatie. Het verwarmt en verlevendigt het zakelijke materiaal en dat zorgt voor een uniek samenspel in uw keuken. Zowel in de felrode keuken als de donkerrode keuken.

Rode keuken
Rode keuken

Rode wandtegels keuken

U kunt er ook voor kiezen om rood te beperken tot rode wandtegels. Of een rood gesausde wand. Ook dan geeft u een bijzondere sfeer aan uw keuken.

In onze fonkelnieuwe keukenshowroom in Nunspeet ziet u schitterende wand- en vloertegels voor uw keuken en badkamer. Rode tegels keuken zijn verkrijgbaar in diverse soorten, van effen rode wandtegels tot Portugees ogende mozaïek tegels met rood.

Bestel rode keuken in elke RAL en Sikkens kleur

In onze maatwerkkeukens van het merk Residentic kunt u uw keuken in elke RAL en Sikkens kleur bestellen. Hebt u bijvoorbeeld meubels in ossenbloedrood RAL, dan kunt u uw mdf-gelakte of houtgefineerde fronten in exact dezelfde tint verkrijgen. 

De kosten keuken zijn slechts een fractie hoger dan keukens uit de reguliere collectie.

Wanneer u een rode staal meeneemt naar onze showroom bepalen we aan de hand van de kleurenwaaier welke rode of ossenbloedrood RAL het dichtst bij uw interieur komt.

Uiteraard verzorgen we eerst een proefmonster voor u zodat u op uw gemak de tint kunt beoordelen.

Moderne keuken rood in alle merken

In onze keukencollectie vindt u rode keukens van de volgende keukenmerken:

In onze keukenzaak in Haarlem vindt u ook SieMatic rode keukens.

Showroom Artic Keukens Utrecht
Anovi-Keukens-Berkel-en-Rodenrijs-material-center

Rode keukens kopen?

Rode keukens zijn onze uitdaging. We staan te popelen om de mooiste rode keuken voor u te tekenen.

Kom gerust langs. U stelt in een vrijblijvend adviesgesprek in alle rust uw keuken samen en ontvangt een transparante offerte met nettoprijzen. Ontdek waarom ruim 2100 klanten ons gemiddeld beoordelen met een 9,7 op Qasa.nl en maak ook de beste keuze voor uw nieuwe rode keuken.

Graag tot ziens.

Bij ons kiest u voor:

 • Klanttevredenheid: 9,7
 • Transparante offertes
 • Eigen montage
 • Nettoprijzen
Rode keuken