• 9,6 uit 2143 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Afspraak maken

Vriezers

De belangrijkste trend bij vriezers is, dat ze steeds energiezuiniger worden. Een vriezer van nu is niet meer te vergelijken met een vriezer van vijftien jaar geleden! Bent u op zoek naar een compleet nieuwe keuken, of een nieuwe vriezer? Ook wanneer u uw keuken laat renoveren kunt u direct besparen op energiekosten!

Hoge koelkast en vriezer
"De keuken is echt geweldig geworden. Ondanks dat de ruimte groot is en de keuken modern, is het sfeervol en gezellig."

Coen en Miriam kochten bij DB Keukens hun nieuwe keuken.
Lees deze klantervaring en bekijk de foto's.

Moderne keuken Alphen aan den Rijn
Vriezer kist

Modellen

Er zijn vriezers/vrieskasten en vrieskisten. Vrieskisten zijn laag en breed. Ook omdat lades ontbreken kunt u er meer in kwijt dan in een vrieskast, maar een vrieskist neemt ook meer ruimte in beslag. Daarom dat we de vrieskist meestal in de garage of bijkeuken plaatsen.

Ook vrieskasten zijn er van klein tot groot, van in te bouwen onder het aanrecht tot los vrijstaand. Daarnaast zijn er nog de vriezers die een vriesfunctie met een koelkastfunctie combineren. Welke keus voor u het beste is, daar adviseren we u graag over!

Moderne keukenapparatuur
Modern keukenapparatuur van A-merken als NEFF, ATAG, Miele, Pelgrim en Novy.

Trends

Energiezuinig
De mate waarin vriezers energiezuinig zijn, verschilt per merk en type. Er zijn A+ vriezers, maar ook vriezers met het A+++ label. Dit zijn de zuinigste vriezers. U hebt met de keus van een bepaald type of merk zelf ook invloed op de hoeveelheid energie die uw vriezer verbruikt.

No-frost
No-frost is een technologie in vriezers waarmee u uw vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. De vriezer voert zelf de luchtvochtigheid af. Dit heeft veel voordelen. Er ontstaat geen rijp in de vriezer, uw levensmiddelen blijven beter herkenbaar, ze vriezen niet aan elkaar en, het scheelt u veel werk!

Led-verlichting
De binnenruimte van vriezers wordt tegenwoordig verlicht met leds. Led-verlichting is een energiezuinige manier van verlichten. Ook hier bespaart u dus op uw energierekening!

Design
Een moderne vriezer mag gezien worden en hoeft niet meer per se wit te zijn. We hebben al diverse kleuren verkocht, waarvan zwart, rvs, crème en rood veelvoorkomende varianten zijn. Stoer en robuust is ook de Amerikaanse koelkast, die ook over een groot vriesgedeelte beschikt. Hiermee haalt u een bijzondere blikvanger in huis, die ook nog eens veel gemak biedt.

Moderne vriezer en koelkast

Afweging

Hebt u al een idee over de vriezer die u wilt aanschaffen? Welke keus de beste keus is, hangt af van uw voorkeuren, budget, gewoontes en samenstelling van uw huishouden. Om de beste keus te maken, denkt u na over de volgende aspecten:

  • De grootte van uw huishouden. Dit is het meest bepalend voor de vriezer die u nodig hebt. De vriezerruimte wordt uitgedrukt in liters.
  • Ontdooit u uw vriezer zelf regelmatig, of kiest u voor gemak met een vriezer met no-frost technologie?
  • Wilt u over handige extra's beschikken, zoals supervriezen?
  • Wilt u een inbouwmodel of wordt de vriezer los geplaatst?
  • Kiest u voor veel opbergruimte van de vrieskist, of voor het overzicht van een vrieskast?
  • Wat is de maximale waarde van de omgevingstemperatuur? Vriezers zijn ingedeeld in klimaatklassen en de vriezer die u kiest moet hierbij passen.
  • Welk energielabel wilt u?

Kan bovenstaand misschien een lastige keuze zijn, onze verkoopspecialisten hebben een goed overzicht van alle mogelijkheden. Ze adviseren u graag.