Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Meer licht en ruimte in uw keuken

Een keuken kun je net zo licht en ruimtelijk maken als je wilt. Ook de kleine keuken! Met ruim twintig jaar ervaring in keukens hebben we inmiddels al veel technieken toegepast om meer 'lucht' in keukens aan te brengen.

Benieuwd naar onze tips voor keukenverlichting en ruimte? Lees enkele op deze pagina. En voor persoonlijk advies bent u altijd van harte welkom in onze showroom.

Keuken ontwerpen

Kleuren

Dat het kleurgebruik in uw keuken van invloed is op de hoeveelheid licht, dat is voor velen wellicht een inkopper. Bedenkt u zich eens hoe uw keuken eruit zou zien in het donkerbruin of zwart.

Of verf in gedachten uw lichte muren eens in een donkere kleur. Dan verandert er veel! De makkelijkste manier om een lichte keuken te maken is, om te beginnen bij lichte fronten, gecombineerd met lichte wanden, gordijnen en plafond.

Verlichting

En dan speelt uw verlichting een belangrijke rol. Daglicht is de beste manier om een ruimte te verlichten. Tegen daglicht kan geen lamp op. Maak dus optimaal gebruik van het gratis licht van buiten! Zorg dat het licht goed door de ramen kan binnenkomen.

Plaats er geen kasten voor. En een grote plant, hoe sfeervol ook, houdt ook licht tegen. Zijn uw daglichtomstandigheden optimaal geregeld, dan is het zaak na te denken over kunstlicht. Hoe beter u uw lichtplan maakt, des te grootser het effect. Zorg dan ook dat u over verlichting beschikt in elke hoek van de keuken.

Keuken ontwerpen

Keukenverlichting trucs

Maar er zijn ook een paar trucs. Door het licht aan de muur omgedraaid omhoog te plaatsen (in plaats van dat de lamp naar beneden schijnt), benadrukt u de hoogte van uw keuken en de ruimte. De muur en het plafond moeten dan wel in een lichte kleur geverfd zijn.

Probeert u het eens uit. Met ledstrips kunt u eenvoudig en snel meer licht aanbrengen in de keuken. Leds hebben als eigenschap dat ze een gelijkmatige lichtverdeling hebben. Bovendien zijn ze compact waardoor u ze bijna onzichtbaar kunt plaatsen.

Ook aan bestaande keukens zijn leds makkelijk toe te voegen. Een strip met ledverlichting onder het aanrechtblad kan uw keukenruimte groter doen lijken.

Keuken ontwerpen

Keuken zonder bovenkasten

Kasten zijn van invloed op hoe ruimtelijk uw keuken aandoet. Vooral bovenkasten kunnen een keuken 'vol' doen lijken. Voor de een is een 'volle' keuken gezellig, maar de ander wil weer liefst een strakke, moderne keuken.

Kies dan voor een keuken zonder bovenkasten! Dat maakt zeker uit. Neemt u wel een keuken met bovenkasten, dan maakt het ook uit of u kiest voor open of gesloten bovenkasten. Gesloten bovenkasten ogen massiever, open kasten ruimtelijker.

Wel staat dit rommeliger. Vaak wordt dan gekozen voor vitrinedeuren in de bovenkasten. Het glas vormt als het ware een 'doorkijk' wat een ruimtelijk effect geeft. Tegelijkertijd onttrekt u uw keukenbenodigdheden aan het oog.

Brede onderkasten

Hebt u wel eens nagedacht over het effect dat de breedte heeft van onderkasten? Hoe breder uw onderkasten, hoe ruimtelijker uw keuken zal ogen. Het maakt echt uit of u keukenkasten van 60 of 120 cm breed neemt. Ook een keuken op pootjes geeft licht en lucht.

Keuken ontwerpen