“Waar zal ik eens beginnen,” zegt An Broxterman op de vraag wat ze zo fijn vindt aan haar nieuwe keuken. Kortweg: “Omdat de keuken precies geworden is zoals we in gedachten hadden. Alles wat we wilden was mogelijk. En de montage verliep perfect,” vertelt An enthousiast over haar ervaring met Keur Keukens in Haarlem.

Een mooie gelegenheid om in de auto te stappen voor een fotoreportage van deze schitterende keuken. Op naar het Bloemendaalse. Hier staat de woning van de Broxtermannen, te midden van bossen, natuur, zee, duinen en hertjes.

Keuken in woonkamer

Het huis is onlangs uitgebouwd om meer ruimte te bieden aan een keuken met leefgedeelte. Diverse kennissen hadden aangegeven om naar Keur Keukens te gaan.

Veel keuken inspiratie daar en je wordt er correct geholpen, zo is de algemene opinie.

An en haar man volgen het advies op en stappen de showroom binnen, richting de keukens met eiland. Nick wil graag een bar aan het eiland, An ziet dat eerst nog niet helemaal glimmen.

Uiteindelijk komt er een bar en is An blij dat ze dat gedaan heeft.

“Gek genoeg zitten we hier vaak ’s ochtends. Of mijn man zit er als ik aan het koken ben.”

Bekijk groter
Greeploze zwarte keuken met eiland Bloemendaal

“Dit zitgedeelte biedt plaats aan twee barkrukken. Het is dicht bij de kraan, eigenlijk in een nis. Eerst dacht ik dat een bar te krap zou worden. Ik vond het niet nodig omdat de eettafel er vlak naast staat.”

“Gek genoeg zitten we hier vaak ’s ochtends. Of mijn man zit er als ik aan het koken ben,” vertelt ze.

Zwart maakt een statement

Een kastenwand staat ook op het verlanglijstje, evenals zwarte fronten.

De zwarte keuken komt nu schitterend uit op de houten vloer, tegen de groene velvet bank, de roze velvet stoelen, de rotan lamp en tafel en de vele kamerplanten.

Zo verrijst de greeploze keuken midden in de woonkamer nabij openslaande deuren naar de tuin. Dat de keuken mat fenix is versterkt ook nog eens de exclusieve look van deze keukenopstelling.

“Zwart vinden we mooi maar we vonden het ook spannend om als keukenkleur te nemen. Nu zijn we nog steeds heel blij met deze keuken. We krijgen alleen maar positieve reacties,” lacht An.

Erg mooi gecombineerd is het keramiek werkblad in zwart marmerlook. Een lichte adering doorbreekt het strakke patroon van deze keuken en geeft het geheel een bijzonder chique uitstraling.

Niet meer stoten

Alle apparatuur is van NEFF, waar An verliefd op werd toen ze het NEFF Inspiratiehuis bezocht.
An: “De uitstraling van de apparatuur is strak en er zitten zoveel snufjes in.”

Gratis inspiratie magazine keukens

Vraag gratis magazine aan

Ruim 100 pagina's inspiratie over keukens.

“Ik vind hun oven zo gaaf met die Slide en Hide deur. Ik stootte me vaak aan geopende ovendeuren, dat is nu verleden tijd. Toen besloten we om alles van NEFF te nemen, dat leek ons handiger met garanties.”

“Ook de inductiekookplaat met werkbladafzuiging, want ik wilde geen afzuigkap.”

“Ik stootte me vaak aan geopende ovendeuren, dat is nu verleden tijd.”

Bekijk groter
Moderne zwarte keuken met eiland, Bloemendaal

Visualiseren

An: “Het advies in de showroom was heel plezierig. De verkoper kon bijvoorbeeld de afstanden tussen het keukeneiland en de kastenwand laten zien. Dat was fijn omdat onze aanbouw nog niet gerealiseerd was. Dan is het extra lastig voor te stellen.”

“Maar het advies over lades, kranen en materialen was ook fijn. Het aanrechtblad is keramiek geworden. Dat bevalt goed.”

“Ik vind deze keuken fijn en praktisch werken. Als ik iets uit de koelkast haal kan ik het direct op het werkblad zetten. De pannen zijn opgeborgen onder de kookplaat, erg handig. En de vaatwasser zit op de perfecte plek.”

“De montage verliep fantastisch,” zegt An uit de grond van haar hart. “Twee heel keurige mannen die bij 40 graden de keuken moesten plaatsen, ik heb echt bewondering voor ze!”

“Ze werkten hard. Ze kwamen zelf met dingen die ze wilden vervangen die ik nog niet eens had gezien. Zoals een beugel voor onder de bar die ze niet stevig genoeg vonden. Ze wisten goed waar ze het over hadden.”

“Ze hebben uitstekend gewerkt.”

Op onze website kunt u meer lezen over Keur Keukens of andere klantervaringen bekijken.