Menu

Vriezers

De belangrijkste trend bij vriezers is, dat ze steeds energiezuiniger worden. Een vriezer van nu is niet meer te vergelijken met een vriezer van vijftien jaar geleden! Bent u op zoek naar een compleet nieuwe keuken, of een nieuwe vriezer? Ook wanneer u uw keuken laat renoveren kunt u direct besparen op energiekosten!

Modellen

Er zijn vriezers/vrieskasten en vrieskisten. Vrieskisten zijn laag en breed. Mede omdat lades ontbreken kunt u er meer in kwijt dan in een vrieskast, maar een vrieskist neemt ook meer ruimte in beslag. Vandaar dat we de vrieskist meestal in de garage of bijkeuken plaatsen.

Ook vrieskasten zijn er van klein tot groot, van in te bouwen onder het aanrecht tot los vrijstaand. Daarnaast zijn er nog de vriezers die een vriesfunctie met een koelkastfunctie combineren. Welke keus voor u het beste is, daar adviseren we u graag over!

Vriezer kist
Diepvries kast

Trends

Energiezuinig

De mate waarin vriezers energiezuinig zijn, verschilt per merk en type. Er zijn A+ vriezers, maar ook vriezers met het A+++ label. Dit zijn de meest zuinige vriezers. U hebt met de keus van een bepaald type of merk zelf ook invloed op de hoeveelheid energie die uw vriezer verbruikt. Een vriezer met no-frost technologie bijvoorbeeld is echt superhandig in het gebruik, maar over het algemeen verbruikt hij wel meer energie.

No-frost

No-frost is een technologie in vriezers waarmee u uw vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. De vriezer voert zelf de luchtvochtigheid af. Dit heeft veel voordelen. Er ontstaat geen rijp in de vriezer, uw levensmiddelen blijven beter herkenbaar, ze vriezen niet aan elkaar en, het scheelt u veel werk! Hebt u een hekel aan die halfjaarlijkse klus van het leeghalen van uw vriezer, ontdooien, schoonmaken en weer inruimen? Kies voor no-frost en u bent er voor altijd vanaf!

Led-verlichting

De binnenruimte van vriezers wordt tegenwoordig verlicht door middel van leds. Led-verlichting is een energiezuinige manier van verlichten. Ook hier bespaart u dus op uw energierekening!

Design

Een moderne vriezer mag gezien worden en hoeft niet meer per se wit te zijn. We hebben al diverse kleuren verkocht, waarvan zwart, rvs, crème en rood veelvoorkomende varianten zijn. Stoer en robuust is ook de Amerikaanse koelkast, die ook over een groot vriesgedeelte beschikt. Hiermee haalt u een bijzondere eye-catcher in huis, die ook nog eens veel gemak biedt.

Afweging

Hebt u al een idee over de vriezer die u wilt aanschaffen? Welke keus de beste keus is, hangt af van uw voorkeuren, budget, gewoontes en samenstelling van uw huishouden. Om de beste keus te maken, denkt u na over de volgende aspecten:

  • De grootte van uw huishouden. Dit is het meest bepalend voor de vriezer die u nodig hebt. De vriezerruimte wordt uitgedrukt in liters.
  • Ontdooit u uw vriezer zelf regelmatig, of kiest u voor gemak met een vriezer met no-frost technologie?
  • Wilt u over handige extra's beschikken, zoals supervriezen?
  • Wilt u een inbouwmodel of wordt de vriezer los geplaatst?
  • Kiest u voor veel opbergruimte van de vrieskist, of voor het overzicht van een vrieskast?
  • Wat is de maximale waarde van de omgevingstemperatuur? Vriezers zijn ingedeeld in klimaatklassen en de vriezer die u kiest moet hierbij passen.
  • Welk energielabel wilt u?

Kan bovenstaand misschien een lastige keuze zijn, onze verkoopspecialisten hebben een goed overzicht van alle mogelijkheden. Ze adviseren u graag.

Meer inspiratie over keukenapparatuur