Menu

Kookplaten

Wie een gaskookplaat aanschaft, zal merken dat de huidige generatie gaskookplaten over meer vermogen beschikt. Met de nieuwe, krachtige branders is uw maaltijd sneller klaar! Er is nog veel meer veranderd aan kookplaten.

De keus, variatie, functionaliteit en het uiterlijk van kookplaten is niet meer te vergelijken met wat er tien of twintig jaar geleden bij keukenspecialisten te verkrijgen was. Uw perfecte kookplaat hangt af van uw voorkeuren, omstandigheden, budget en grootte van uw huishouden. Bekijk onze collectie kookplaten eens in onze showroomkeukens. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren.

Bora afzuigkap

Trends

Rechthoekig is het nieuwe vierkant

Wat is er veranderd? De kookplaat van nu is niet altijd meer standaard vierkant. Steeds meer mensen kiezen voor een rechthoekige kookplaat met het liefst meer dan vier pitten en ook nog een wokbrander. Met de wokbrander bereikt u een beter wokresultaat, omdat wokbranders groter zijn en over meer vermogen beschikken.

Makkelijk schoonmaken

Ook het schoonmaken van de kookplaat is makkelijker geworden. Met de keramische of de inductiekookplaat was dat al een fluitje van een cent. Fabrikanten van gaskookplaten hebben nu ook een oplossing bedacht zodat de gasbranders, knoppen en roosters makkelijker schoon te houden zijn: de gas-op-glas kookplaat en de gas-onder-glas kookplaat.

Veiliger koken

Ook aan veiligheid is gedacht. Bijna alle gaskookplaten beschikken over een thermokoppelbeveiliging: dooft de vlam, dan wordt automatisch de gastoevoer onderbroken. Ook zijn veel kookplaten uitgerust met een kinderslot.

Flexibiliteit

Kunt u een keus maken uit het één, noch het ander? Wellicht is een kookplaat die bestaat uit twee inductiezones en twee keramische zones voor u een optie. Kookt u graag op inductie, maar wilt u ook een gaswokbrander? Bij sommige merken valt dit te combineren. Wilt u kunnen variëren met het aantal pannen waarmee u kookt, zoals de ene keer met twee grote vispannen en de andere keer met vier kleinere pannen? Maak kennis met de FlexInductiekookplaten!

Gemak

Koken wordt pas echt leuk, als het ook een beetje gemakkelijk gaat, zo denken veel fabrikanten. En zo verschijnen er tal van handigheidjes die je net eventjes wat meer gemak geven. Bent u druk in de weer bij de kookplaat, en gaat de voordeurbel? Met een speciale functie op de Miele kookplaten schakelt u alles in 1x naar de zachtste stand, en daarna brengt u alles met 1 druk op de knop weer in de originele stand. Ook de restwarmte indicator helpt u om te weten wanneer uw kookplaat is afgekoeld en wanneer u er veilig een schaal op kunt plaatsen.

Design

In strakke, moderne keukens wordt vaak voor een keramische kookplaat of een inductiekookplaat gekozen vanwege het strakke uiterlijk dat deze platen hebben. Fabrikanten van gaskookplaten hebben voor de moderne keuken nu ook gaskookplaten met vlakkere branders ontwikkeld. Deze hebben een strakke look die goed valt toe te passen in de design keuken.

Internationalisering

Bijna niemand kookt meer uitsluitend uit de Hollandse keuken. Macaroni, nasi, bami en spaghetti zijn inmiddels al net zo normaal als hutspot. Dit heeft ook de vraag vergroot naar andere kooktechnieken. De wok is populair geworden, en hiermee ook de wokbrander. In onze collectie vindt u diverse andere kooktechnieken vertegenwoordigd, zoals de ingebouwde frituurpan of de Japanse Teppan Yaki, waar u heerlijk vlees, groenten en vis op kunt grillen zonder veel vet.

Keukenapparatuur
Gas op glas kookplaat

Welke soorten kookplaten

Diverse manieren zijn er beschikbaar om lekkere en smaakvolle maaltijden te bereiden. We adviseren u graag over gaskookplaten, elektrische kookplaten, keramische kookplaten, inductiekookplaten, gas-op-glaskookplaten en gas-onder-glaskookplaten. Ook kunt u zelf uw kookopstelling ontwerpen met PITT-cooking. Hierbij liggen de gaspitten in een door u gekozen opstelling verzonken in het aanrechtblad.

Koken op gas

Koken op gas is een oude en vertrouwde manier van koken waar nog steeds veel mensen voor kiezen. Koken op gas is goedkoop, en het voordeel van deze manier van koken is dat je ziet wat je doet. Wel heb je open vuur in de keuken, dat kan soms tot onveilige situaties leiden.

Keramisch

Met keramisch koken maakt u gebruik van de hitte van een spiraal onder de glazen kookplaat. De twee grote voordelen van keramisch koken zijn: de strakke uitstraling van de gladde kookplaat (zonder roosters en knoppen) en het schoonmaakgemak, want lastige hoeken en gaatjes ontbreken! Het nadeel van keramisch koken is, dat het koken trager gaat dan koken op gas of inductie en dat de kookplaat lang warm blijft. Ook is een keramische kookplaat kwetsbaarder dan een gaskookplaat.

Inductie

Bij inductie koken wordt warmte in de panbodem opgewekt door elektromagnetische spoelen in de kookplaat. Het grote voordeel van inductie koken is, dat het zo snel gaat. Ook heeft de strakke, sobere uitstraling z'n voordeel voor de design keuken. Een nadeel van inductie koken is, dat u er speciale pannen voor nodig hebt. Bovendien vereisen de meeste inductiekookplaten een aanpassing in de meterkast, want u maakt gebruik van stroom.

Gas-op-glas

Met de gas-op-glas kookplaat maakt u gebruik van koken op gas, maar de glaskeramische ondergrond van deze kookplaat is makkelijker te reinigen dan de traditionele gaskookplaat. En het ziet er ook nog eens heel chique uit!

Gas-onder-glas

Een variant van de gas-op-glas kookplaat is de gas-onder-glas kookplaat. U kookt nog steeds op gas, maar de pitten liggen onder een glasplaat. Hier hebt u zelfs geen last van pannendragers die schoongemaakt moeten worden. Het geheel oogt strak en afgewerkt, terwijl u nog steeds de voordelen van het goedkope gas benut.

Keukenapparatuur Teppan Yaki
Kookplaat

Welke afweging?

Bij de keus van een kookplaat kunt u de volgende afwegingen maken:

  • Wilt u op gas koken, keramisch koken of kiest u voor het snellere inductie koken?
  • Kookt u graag uitgebreid, en hoeveel pitten hebt u daarbij nodig?
  • Wokt u graag?
  • Welke stijl keuken hebt of krijgt u?
  • Hoeveel tijd wilt u besteden aan schoonmaken?

We adviseren u graag! Bezoek vrijblijvend onze showroom.

Lees meer over keukenapparatuur
Atag kookplaat