Fornuizen zorgen voor sfeer

Een fornuis is zoveel meer dan alleen een kookplaat en een oven. Fornuizen zijn de unieke sfeermakers in de keuken! Voor wat betreft functionaliteit en ontwerp zijn er talloze mogelijkheden in oven-kookplaat combinaties.

Het is belangrijk om hier een doordachte keuze in te maken. Laat u adviseren welke fornuizen u jarenlang onbeperkt en zorgeloos kookplezier zullen bezorgen.

Gasfornuis met schouw in houten keuken

“Ons fornuis heeft geen bling bling met gouden knopjes enzo, maar is rustig en authentiek. Echt passend in onze landelijke keuken."

Levien en Francis kochten een keuken met een groot fornuis.
Lees deze klantervaring en bekijk de foto's.

Houten handgemaakte keuken Zeeland

Fornuizen van eenvoudig tot supermodern

Onze fornuizen passen in elke stijl keuken. De meest eenvoudige modellen beschikken over een enkele elektrische oven, vijf of zes gasbranders en een wokbrander. Voor de hobby-koks onder ons is er een brede selectie luxe fornuizen tegen uitgekiende prijzen.

Fornuizen met meerdere ovenruimtes en een inductiekookzone bijvoorbeeld. Robuuste en strakke fornuizen voor moderne keukens, rustieke modellen met bijvoorbeeld een toog in de deur en messing knoppen voor de landelijke of klassieke keuken. Aan u de keus!

Landelijke keuken

Fornuizen zijn van alle tijden

Worden kleuren in interieurs sterk bepaald door de heersende trends, bij fornuizen is dat veel minder het geval. Qua uiterlijk zijn fornuizen ongevoelig voor wat mooi en 'in' is. Uniek als fornuizen zijn, vormen ze altijd een verrijking van uw keuken.

Wat u wel zult constateren tijdens uw oriëntatie op fornuizen is dat ook fornuizen steeds vaker uitgevoerd worden met een inductiekookplaat in plaats van een gaskookplaat. Vanwege de overgang van koken op gas naar koken door middel van inductie, neemt de vraag naar inductiefornuizen toe.

Keuken met inductie fornuis
Zwart fornuis in houten keuken

Gratis magazine vol inspiratie

Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! U vindt volop inspiratie en informatie over keukens en badkamers in ons magazine. Lees de handige tips, vind informatie over tegels en ontdek de laatste trends. U leest het allemaal in ons magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan
Gratis inspiratie magazine over keukens

Ergonomisch werken met fornuizen

Met opgetrokken schouders in je pannen roeren, dat houdt niemand lang vol. Belangrijk is daarom om bij de aanschaf van uw fornuis te letten op de hoogte ervan. Sommige fornuizen hebben verstelbare poten, ideaal als het gaat om het op hoogte brengen van uw fornuis. Wij adviseren u graag over onze diverse fornuizen.

Inductiefornuis met 4 ovens

Ruimte creëren met fornuizen

Maak ik mijn keuken niet kleiner met een fornuis, zou u misschien denken over zo'n vrijstaand los apparaat. Er zijn manieren om met fornuizen een ruimtelijk effect te creëren in uw keuken.

Zo adviseren we onze klanten soms om hun fornuis apart te plaatsen, zonder kasten eromheen. Maar het kan natuurlijk ook anders. Meer weten? Bezoek eens vrijblijvend onze inspirerende showrooms. Onze adviseurs informeren u graag over de verschillende mogelijkheden. 

 

Lees meer over keukenapparatuur
Fornuis in moderne keuken
Fornuizen. Groot zwart fornuis van AGA.