Sobere keukens voor de állergezelligste interieurs

Moderne interieurs zijn vooral sober. Sobere kleuren van meubels, wanden en vloeren, worden gecombineerd met sobere materialen zoals hout, beton en steigerhout. Sobere keukens vind je in zowel landelijke keukens als moderne keukens. Ook zijn ze te vinden in elke opstelling en kleur.

Onze collectie keukens biedt u volop keuken inspiratie om een persoonlijke, sobere keuken tot stand te brengen.

Bekijk onze keukencollectie
Sobere landelijke hoekkeuken van hout met donker werkblad

Stoere sobere keuken – de materialen

Gelakte fronten vinden we nauwelijks in de sobere keuken. Sobere landelijke keukens hebben uitsluitend natuurlijke materialen als basis, zoals hout en beton. Hout als sfeervol element in keukenkasten, beton als stoer familielid in aanrechtbladen. Kunststof wordt wel toegepast, maar dan uitgevoerd in matte kleuren of met hout- en betonlook.

Kenmerkend voor de stoere sobere keuken is ook de robuuste toepassing van materialen. Dikke werkbladen, stevige fronten, grote handgrepen. Ga naar alle keukens om onze schitterende sobere keukens te bewonderen.

Sobere rechte keuken van hout en betonnen werkblad

Sobere keuken – de afwerking

Qua afwerking is de sobere keuken rustig. Effen tinten domineren het geheel en glimmende elementen ontbreken. Hoogglans, chroom, ze horen er niet thuis. Brons, rvs, en mat zwart doen het juist weer prachtig hier. Denk aan bronzen handgrepen bijvoorbeeld, of juist helemaal geen knoppen zoals in greeploze keukens.

Sobere moderne keuken in rechte opstelling
Magazine DB KeukenGroep

Volop inspiratie met gratis magazine

Even bladeren door een boekwerk vol met schitterende keukens kan een heerlijk moment van ontspanning zijn om na te denken over een sobere keuken. Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! Vraag het nu gratis aan en ontdek de schoonheid van al onze keukens met eiland. Daarnaast hebben we nog tal van keukens in andere stijlen en opstellingen.

U vindt volop inspiratie en informatie over keukens in ons magazine. Lees handige tips over keukenopstellingen en ergonomie, vind informatie over werkbladen en ontdek de laatste trends in keukens. U leest het allemaal in ons gratis magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan

Sobere keuken – de kleuren

Grijs, taupe, zwart, crème, wit, natuurlijke tinten vormen de basis van de sobere keuken. Sprekende kleuren zoals in gele keukens en in rode keukens horen niet in de sobere keuken thuis. Ook liggen de kleuren vaak dicht bij elkaar op het kleuren palet, en zien we weinig sprekende contrasten.

Als de term ton-sur-ton u iets zegt dan begrijpt u wat we bedoelen. Ton sur ton kleuren zijn kleuren met een overeenkomst, die dezelfde tint als basis hebben, maar dan gemengd met een andere tint.

Sprekende contrasten en levendige motieven vind je in sobere keukens niet, en als er gecontrasteerd wordt dan ontstaat dit door de combinatie van diverse materialen of lichte en donkere tinten. Onze sobere keukens bieden u alle keuken inspiratie, van goedkope keukens tot luxe maatwerkkeukens.

Sobere witte keuken met tijdloos design

"Praktisch gemak is voor ons veel belangrijker dan de uitstraling van de keuken. Nu is het schoonmaakwerk minimaal. We kunnen er gewoon 'fijn' in werken."

Familie Schreuder uit Urk kocht bij DB Keukens hun keuken.
Lees deze klantervaring en bekijk meer foto's.

Landelijke U-Keuken Urk, familie Schreuder

Sobere keuken accessoires

Een decoratieve snijplank, aardewerken potten met keukengerei, een kandelaar of dienblad met decoratief servies, ze brengen een persoonlijke noot aan de keuken. Accessoires zijn echter geen must in de sobere keuken.

Afhankelijk van uw stijl kiest u voor een enkel paar karakteristieke objecten die qua sfeer en uitstraling passen bij uw keuken. Effen, matte tinten, natuurlijke materialen vullen de sobere keuken zeer goed aan. Laat na uw keukenrenovatie die glimmende theepot maar achter een deurtje staan!

Sober keukeneiland in landelijke stijl en in de kleur groen

Onze ervaring met sobere keukens

Met ervaring die terug gaat tot in de vorige eeuw, weten we hoe we sobere keukens kunnen ontwerpen die een hoogwaardig en sfeervol verlengstuk vormen van uw interieur.

Als familiebedrijf zetten we ons al jarenlang hard in om keukens voor netto prijzen te leveren, geheel toegespitst op uw persoonlijke voorkeuren. De hoge scores van onze klantervaringen geven blijk van het vertrouwen dat veel keukenkopers ons al gunden. Ervaar het ook!

Lees meer over keukens

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2132 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen
Button afspraak is afspraak
Sobere landelijke keuken in hoek opstelling en fornuis